Vairuotojai tampa šnipais

Vairuotojai tampa šnipais

Užsienio šalyse jau anksčiau išpopuliarėję vadinamieji automobiliniai videoregistratoriai vis dažniau naudojami ir Klaipėdoje.

Šis prietaisas - tai automobilyje įrengiama nedidelė aukštos raiškos vaizdo filmavimo kamera, kurios fiksuojamas vaizdas sutampa su vairuotojo periferiniu matymu. Jo sumanytojai teigia, kad tai nepakeičiamas liudininkas avarijų ar eismo dalyvių konfliktų metu.

Kad jų daugėja, liudija populiariose vaizdo įrašų svetainėse vis dažniau platinama registratorių nufilmuota medžiaga, nemažai yra ir Klaipėdoje užfiksuotų vaizdų.

"Teko girdėti, jog juos naudoja vis daugiau vairuotojų. Tačiau man kyla klausimas, kodėl. Jeigu medžiagą su užfiksuotais pažeidimais ir visomis kitomis eismo nesąmonėmis perduoda policijai, tai sveikintina, tačiau jeigu ne, tai neįsivaizduoju, kam to reikia", - sakė klaipėdietis Marius Serapinas, prieš kelerius metus sukūręs interneto svetainę, skirtą viešinti su sveika logika prasilenkiančius sprendimus uostamiesčio gatvėse.

Tuo tarpu Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis teigia, kad nemažai užfiksuotų pažeidimų pasiekia juos.

"Pagal nuotraukas ir vaizdo medžiagą esame pradėję ne vieną administracinę bylą, yra nubaustų.

Svarbiausia, kad būtų aiškiai užfiksuota vieta, laikas, matytųsi automobilių valstybiniai numeriai. Autorių dar prašome palikti kontaktinius duomenis, kad jie, esant reikalui, paliudytų teisme.

Tai tikrai pilietiški, pažeidimams nepakantūs žmonės, padedantys kovoti su karu keliuose", - sakė jis.

Turintys panašios medžiagos vairuotojai ją pareigūnams gali atsiųsti elektroniniu paštu [email protected].

Videoregistratoriai prieš keletą metų sparčiai išpopuliarėjo Rusijoje, tačiau ne dėl pilietiškumo proveržio, o dėl to, kad vairuotojai įrodytų savo teisumą. Šioje šalyje buvo paplitęs keistas būdas pasipelnyti specialiai sukeliant avarijas - aplenkus automobilį ir staigiai stabdant į jį rėždavosi paskui važiuojantysis.

Žinia, į galą atsitrenkęs vairuotojas dažniausiai lieka neteisus, tad piktnaudžiautojai Rusijoje tuo pasinaudodavo siūlydami už pinigus "susitarti" be policijos įsikišimo arba tokiu būdu net priversdami nusipirkti apgadintą mašiną. Videoregistratoriai tokius ginčus greitai išsprendė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder