Vaikų saugumui - pripučiama kėdutė

Vaikų saugumui - pripučiama kėdutė

Visi žino, kad dažnu atveju oro saugos pagalvės gali išgelbėti žmogaus gyvybę. Dabar oras gali būti naudojamas ir kitiems tikslams. Pavyzdžiui, akimirksniu mašinos salone suformuoti vaikišką kėdutę.

Išradimais saugumo srityje visada garsėjusi švedų kompanija "Volvo" pristatė pripučiamos vaikiškos automobilinės kėdutės prototipą. Jis pripučiamas per 40 sekundžių.

Kėdutė sumontuota taip, kad vaikas į ją sodinamas veidu į galą. Įdomu tai, kad lygiai prieš pusę amžiaus, 1964 metais, būtent "Volvo" pristatė pirmąją automobiliuose montuojamą vaikišką kėdutę, tiesa, ji buvo skirta mažajam keleiviui sėdėti veidu į priekį.

Apie smulkesnius techninius naujojo išradimo duomenis švedų inžinieriai kol kas nedaugžodžiauja. Žinoma tik tiek, kad gaminant pripučiamą kėdutę naudoti vandenį atstumiančios medžiagos, ir jos gali atlaikyti didelį oro slėgį.

Teigiama, esą ši medžiaga pagaminta naudojantis kariniams tikslams, pavyzdžiui, pripučiamiems lėktuvams, kurta technologija. Vėliau ją imta naudoti ir laivų srityje, dabar, atrodo, atėjo laikas gatvių transportui.

Pranešama, kad oras į naująją kėdutę pradedamas pūsti paspaudus specialų siurblio mygtuką arba jį aktyvavus distanciniu būdu - išmaniuoju telefonu per "Bluetooth" sistemą.

Sulankstyta nedidelio svorio (iki 5 kg) kėdutė telpa į tradicinę kuprinę, jos matmenys tokioje būklėje yra 45x50x20 cm.

Apie atsiradimo rinkoje (arba perkant naują "Volvo" modelį) perspektyvas taip pat kol kas nieko neskelbiama.

Prieš porą metų "Volvo" pristatė pirmąją oro saugos pagalvę pėstiesiems, tačiau vėliau paskelbta, kad bent kol kas serijiniuose modeliuose toks išradimas naudojamas nebus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder