Turistams: kur dirba nemandagiausi taksistai

Turistams: kur dirba nemandagiausi taksistai

Taksi vairuotojas nepadėjo sukrauti bagažo, nenusišypsojo ir dar nulupo nuo jūsų pinigų net neįjungęs skaitiklio?

Vilniuje, ypač oro uoste, tai nebūtų neįprasta, bet Lietuva bent kol kas nepatenka į Didžiosios Britanijos žiniasklaidos akiratį, tad ir mūsų miestų nėra britų sudarytame nemandagiausių taksistų reitinge.

Remiantis britų turistų apklausa svetainėje airporttransfers.co.uk., labiausiai pasibaisėtini ir apgailėtini taksistai dirba Paryžiuje ir Romoje. Žinia, eismas Prancūzijos ir Italijos sostinėse ir taip yra labai sunkus, o štai dabar aiškėja, kad ir naudojantis taksi paslaugomis laukia ne ką mažesnis nusivylimas.

Į blogiausių reitingą taip pat pakliuvo San Antonijo taksistai iš Ispanijos kurorto Ibizos, Dubajaus (Jungtiniai Arabų Emyratai) ir Malagufo (Maljorka, Ispanija) taksi vairuotojai.

Ir atvirkščiai - mandagiausi taksistai jus pasitiks Grakijai priklausančios Rodo salos Pefkio kaimelyje bei Marmario kurorte Turkijoje. Taip pat taksi vairuotojais neturėtumėte nusivilti Plaja de las Plazoje (Tenerifė, Ispanija), Niujorke (JAV) ir Palma Novoje (Maljorkoje).

Beje, o kas yra mandagus taksistas? 86 proc. respondentų teigimu, tai - bendraujantis žmogus, o 42 proc. pažymėjo, toks taksi vairuotojas mielai dalinasi savo nuomone ir žiniomis apie vietovę, į kurią veža turistą. O nemandagus yra tas, kuris nesuteikia pagalbos, apibūdina 51 proc. apklaustųjų.

Reitingas sudarytas remiantis 2,1 tūkst. britų, atostogavusių užsienyje per paskutinius 12 mėnesių, apklausa.

BEJE

Svetainės tripadvisor.com apklausoje brangiausiu miestu pasivažinėjimams su taksi išrinktas Didžiosios Britanijos sostinė Londonas (vidutinė kelionės kaina - 27 svarai), o pigiausiu - Kuala Lumpūras (Malaizija, 1,39 svaro). Tačiau 2010 m. svetainės hotels.com surengtoje keliautojų apklausoje Londono taksistai išrinkti geriausiais pasaulyje - esą jie yra tvarkingi, mandagūs ir žino, kur veža keleivį. Gerai įvertinti Niujorko taksistai, o blogiausiai - Romos taksi vairuotojai, ypač dėl jų baisaus vairavimo stiliaus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder