Transporto priemonių atitikties liudijimai turi būti išduodami nemokamai

Transporto priemonių atitikties liudijimai turi būti išduodami nemokamai

Valstybinė kelių transporto inspekcija gavo Europos Komisijos (EK) raštą, kuriame minima, kad Komisija iš naujų transporto priemonių savininkų, kurie įsigyja naujas transporto priemones, gauna nusiskundimų, kad iš gamintojo ar gamintojo atstovo negauna originalaus Europos Bendrijos (EB) atitikties liudijimo (angl. EC Certificate of Conformity) arba jis yra papildomai apmokestinamas.

Inspekcija atkreipia dėmesį, kad, vadovaujantis 2007 m. rugsėjo 5 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos 2007/46/EB, nustatančios motorinių transporto priemonių ir jų priekabų bei tokioms transporto priemonėms skirtų sistemų, sudėtinių dalių ir atskirų techninių mazgų patvirtinimo pagrindus (Pagrindų direktyva), 18 straipsnio 1 dalimi, gamintojas, kuris yra transporto priemonės EB ar nacionalinio tipo patvirtinimo turėtojas, turi pateikti atitikties liudijimą kartu su kiekviena pagal patvirtintą transporto priemonės tipą pagaminta komplektine, nekomplektine ar sukomplektuota nauja transporto priemone. Šios dalies nuostatose aiškiai pasakyta, kad transporto priemonių originalūs liudijimai privalo būti atiduoti transporto priemonių savininkams – jų papildomai apmokestinti negalima.

EK taip pat reikalauja atkreipti dėmesį į tai, kad transporto priemones registruojančioms institucijoms turi būti pateikiami tik originalūs EB ar nacionaliniai atitikties liudijimai – jų pakeisti kopijomis negalima.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder