"Toyota" susigrąžino sostą

"Toyota" susigrąžino sostą

Gamtos stichijos nuskriaustas koncernas "Toyota Motor Corp.", stambiausių pasaulio gamintojų sąraše pernai iš pirmosios vietos nukritęs į trečiąją, atsigauna - japonai vėl susigrąžino sostą.

Remiantis pirmojo 2012 metų ketvirčio rezultatais, "Toyota" koncernas pardavė daugiau automobilių už bet kokį kitą gamintoją. Japonų valdomų "Toyota", "Lexus", "Scion", "Hino" bei "Daihatsu" markių automobilių pardavimas minėtu laikotarpiu išaugo 18 proc. - iki 2,49 mln.

"General Motors" su 2,28 mln. parduotų automobilių liko antroje vietoje, "Volkswagen" su 2,16 mln. - trečioje.

Ekspertai mano, jog "Toyota" tokių rezultatų nusipelnė išleidusi naujos kartos "Camry" ir "Prius" modelius.

Beje, pirmąkart didžiausių automobilių gamintojų viršūnėje Japonijos koncernas atsidūrė kriziniais 2008 metais, kuomet žlugo JAV rinka, o dar po metų GM pranešė apie savo bankrotą. Sėkmingo restruktūrizavimo ir Vyriausybės finansinės pagalbos dėka amerikiečiai grįžo į pirmą vietą 2011-aisiais, o "Volkswagen" užėmė antrąją, mat "Toyota" gamyba smarkiai nukentėjo dėl tais metais Japoniją nusiaubusio žemės drebėjimo ir cunamio, taip pat vėlesnių potvynių Tailande.

"Nepaisant to, kad pasaulinė lyderystė nėra mūsų pagrindinis tikslas, tai puikus įrodymas, jog esame teisingame kelyje", - 2012-ųjų pradžios rezultatus pakomentavo "Toyota" Šiaurės Amerikos padalinio viceprezidentas Jimas Wisemanas.

Koncerno prognozėmis, per fiskalinius metus (iki 2013-ųjų kovo) pavyks parduoti 8,7 mln. naujų automobilių, o bendras augimas sieks tuos pačius 18 proc.

Šiaip ar taip, aštri visų trijų milžinų - "Toyota", GM ir "Volkswagen" kova išliks, teigia automobilių pramonės analitikai. Tyrimų agentūros "LMC Automotive" viceprezidentas Jeffas Schusteris pažymi agresyvią vokiečių koncerno politiką: "Atrodo, kad dėl didžiausio gamintojo vardo bus labai įtemptos kautynės."

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder