Tiltų gatvė: vėl uždraus važiuoti lengvajam transportui

Tiltų gatvė: vėl uždraus važiuoti lengvajam transportui

Nuo rugsėjo visa Tiltų gatvė vėl turi atitekti tik viešajam, specialiajam transportui bei autobusams ir motociklams, mano antradienį posėdžiavusi uostamiesčio Saugos eismo komisija.

Miesto vadovai, panašu, šios rekomendacijos laikysis.

"Negalime rizikuoti gyvybėmis"

Dešinioji Tiltų gatvės eismo juosta nuo Biržos tilto iki Turgaus gatvės sudarant galimybę čia sukti į dešinę lengvajam transportui atverta birželio 10-ąją. Automobiliams čia leista važiuoti darbo dienomis nuo 10 val. iki 16 val. Leidimas galioja iki rugsėjo 1-osios.

Saugaus eismo komisijos narių nuomone, nusprendus minėtą tvarką pratęsti rudenį, suintensyvėjus eismo srautui, ne tik, kad gali būti paralyžiuota pagrindinė miesto viešojo transporto arterija, bet ir galimai būtų rizikuojama miestiečių gyvybėmis.

"Jei kas atsitiktų Tiltų gatvėje, tai tiek iš vienos, tiek iš kitos senamiesčio pusės susidarytų iki pusantro kilometro ilgio autobusų eilės. Jų nukreipti nebūtų kur, nes, pavyzdžiui, nukreipus viešojo transporto srautą per Mokyklos gatvės viaduką užsikimštų pastarasis, - sakė Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas. - Taip pat negalime rizikuoti ir žmonių gyvybėmis, nes, susidarius spūstims, Tiltų gatve nepravažiuotų specialiųjų tarnybų automobiliai."

"Vasarą dėl išaugusios automobilių srauto senamiestyje sulaukėme ir labai daug gyventojų skundų dėl padidėjusio triukšmo bei taršos", - pridūrė Visuomenės sveikatos centro atstovė Rita Kubilienė.

Už miesto viešojo transporto organizavimą atsakingos VšĮ "Klaipėdos keleivinio transporto" (KKT) vadovas Gintaras Neniškis pažymėjo, kad dėl išaugusio automobilių skaičiaus Tiltų gatvėje viešojo transporto nukrypimai nuo grafikų šią vasarą vidutiniškai siekė tris minutes, o kartais net ir šešias.

Skaičiuojama, kad vien autobusų srautas rugsėjį mieste suintensyvėja 20 proc., o bendras transporto priemonių skaičius uostamiesčio gatvėse išauga 10 proc. Tad palikus galioti minėtą laikiną eismo organizavimo schemą nukrypimai nuo viešojo transporto grafikų esą būtų dar didesni.

Kalti patys vairuotojai?

A. Šulco teigimu, galimybę leisti ir toliau lengviesiems automobiliams naudotis dalimi Tiltų gatvės dar būtų galima svarstyti, jei vasarą, kol galiojo minėta laikina tvarka, vairuotojai nebūtų masiškai pažeidinėję eismo taisyklių. Tai yra, nebūtų vienas po kito kirtę visos Tiltų gatvės ar važiavę neleistinu laiku.

"Kaip ir manėme, dauguma vairuotojų pakeitimais pasinaudojo ne tam, kad lengviau atvažiuotų į senamiestį, o, kad galėtų greičiau iš vienos miesto dalies patekti į kitą", - pridūrė A. Šulcas.

Anot policijos pareigūnų, vasarą Tiltų gatvėje vykdytų reidų metu vidutiniškai būdavo nustatoma nuo 30 iki 50 eismo taisyklių pažeidėjų per valandą.

"Dalis jų - piktybiniai pažeidėjai, kita dalis - iš kitur atvykę vairuotojai, nesupratę galybės ties Tiltų gatve sustatytų eismo ženklų", - sakė uostamiesčio Kelių policijos biuro vyresnysis specialistas Gintaras Kučinskas.

Taip pat jis pažymėjo, jog policija neturi pakankamai žmogiškųjų išteklių, jog Tiltų gatvėje būtų organizuojami nuolatiniai reidai.

Rekomendacijų paklausys

Pakeisti vieningos Saugaus eismo komisijos narių nuomonės šįkart nepavyko ir posėdyje dalyvavusiems Klaipėdos senamiesčio verslininkams.

Žinia, minėta tvarka, kai visiems lengviesiems automobiliams leista važiuoti dalimi Tiltų gatvės, buvo patvirtinta reaguojant į daugkartinius verslininkų prašymus, motyvuotus tuo, kad dėl remontuojamo Pilies tilto ratuotiems miestiečiams tapo keblu patekti į istorinį miesto centrą bei dėl to ženkliai sumažėjo čia įsikūrusių kavinių ar parduotuvių pajamos.

"Manome, jog jei būtų buvęs didesnis noras labiau kontroliuoti pažeidėjus, tokios problemos nebūtų, - sakė Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos pirmininkė Reda Rimšaitė-Kovalenko. - Dabar gi miestiečiai paprasčiausiai į senamiestį vėl nebevažiuos."

Uostamiesčio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas pažymėjo, jog ketinama paisyti vieningos Saugaus eismo komisijos narių nuomonės, tad tikriausiai nuo rugsėjo Tiltų gatvė vėl bus visiškai užverta paprastiems ratuotiems miestiečiams.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder