Techninė apžiūra - su fotoaparatais

Techninė apžiūra - su fotoaparatais

Vakar internete pasklidusi naujiena apie tai, kad netrukus automobilių techninės apžiūros (TA) centruose visos be išimties transporto priemonės bus fotografuojamos, sukėlė, kaip jau įprasta tokiais atvejais, daugybę diskusijų.

Tačiau patys TA įmonių atstovai sako, kad dar visiškai nėra aišku, kada ši naujovė įsigalios. Kita vertus, Klaipėdoje į TA centrus atvykę automobiliai fotografuojami jau ir dabar.

"Konkrečios datos, nuo kada speciali vaizdo fiksavimo įranga pradės veikti oficialiai, nėra. Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacija "Transeksta" priėmė principinį sprendimą dėl tokios naujovės diegimo, bet jokių datų ar terminų, nuo kada ji bus taikoma, kol kas nenumatyta", - dienraščiui sakė Paulius Pleskovas, uostamiesčio TA įmonės "Transkona" generalinis direktorius.

Teigiama, kad bus fotografuojama į TA procedūrą atvykusios transporto priemonės išorė, identifikacijos numeris ir aptikti defektai. Duomenys bus saugomi centralizuotai.

Remiantis vakarykščiais pranešimais, priežastys, dėl kurių automobiliai ir kitos transporto priemonės bus fotografuojami, esančios dvi - tai esą visai procedūrai suteiktų daugiau skaidrumo ir viešumo, o taip pat sumažintų ginčytinas situacijas tarp vairuotojų ir kontrolierių.

Būtent dėl pastarosios priežasties uostamiesčio TA centruose dirbantys kontrolieriai automobilius fotografuoja jau kurį laiką.

"Nuotraukų niekur nesiunčiame, tiesiog laikome savo archyve - kad, iškilus kokiai nors ginčytinai situacijai, sugebėtume įrodyti, vienas ar kitas trūkumas automobilyje tikrai buvo", - teigė P. Pleskovas.

Beje, būtent šiomis dienomis jis vieši Slovakijoje, kur kartu su kitais "Transekstos" nariais susipažįsta šios šalies TA sistemos veikla.

"Pas juos tokia praktika jau taikoma - į apžiūrą atvykusios transporto priemonės yra fotografuojamos. Štai ir dabar matau - vaikšto jų kontrolieriai, visi apsikarstę kameromis", - "Vakarų ekspresui" vakar sakė P. Pleskovas.

Dar prieš kelerius metus "Transkonos" TA centruose buvo sumontuotos vaizdo stebėjimo ir filmavimo kameros. Tas žingsnis taip pat buvo motyvuotas kova su galima korupcija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder