Svarstys apmokestinti elektromobilių įkrovimą

Svarstys apmokestinti elektromobilių įkrovimą

Nuo 2021 metų gali tekti pradėti mokėti už elektromobilių įkrovimą. Šalyje šių transporto priemonių daugėja, tad jau dabar kuriami planai Lietuvai turėti bendrą elektromobilių įkrovimo stotelių ir jų apmokestinimo tinklą.

Šiuo metu Klaipėdos savivaldybei priklauso aštuonios elektromobilių įkrovimo stotelės. Iki 2020 metų pabaigos jomis miesto gyventojai ir svečiai gali naudotis visiškai nemokamai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Olego Mariničiaus, valstybė planuoja elektromobiliams įkrauti skirtos programėlės kūrimą.

"Tada visi žmonės turėtų vienodas sąlygas įkrauti automobilius. Kreipsimės į Vyriausybę, kad patikslintų savo planus. Dabar žmonės kraunasi nemokamai ir toks sprendimas pasiteisino. Neturime didelių problemų", - sakė O. Mariničius.

Nuo metų pradžios Savivaldybei priklausančiomis elektromobilių įkrovimo stotelėmis rūpinasi "Gatvių apšvietimas". Bendrovės direktorius Dangeras Aleksandrovas patikino, kad programėlės sukūrimas išmaniesiems telefonams išties būtų labai naudingas - patogu būtų ir paslaugos teikėjui, ir vartotojui.

"Kad nereikėtų eiti į įmonę ir pasirašyti sutartį, viską būtų galima užsisakyti išmaniuoju telefonu, parsisiuntus programėlę. Klaipėda buvo numačiusi programėlę įsigyti, tačiau tuo klausimu nuomonė pasikeitė - norima sukurti tokią programėlę šalies mastu. Savivaldybė nusprendė be reikalo tam neskirti lėšų. Tam poreikio nėra", - teigė D. Aleksandrovas.

Jis priminė, kad pirmiausia elektromobilių įkrovimo stotelės veikė su kortelėmis - kiekviena turėjo savo raktą. Asmuo galėdavo krauti automobilį tik sudaręs sutartį.

D. Aleksandrovas neatmeta galimybės, kad po 2020 metų pabaigos gali atsirasti poreikis įkrovimo stoteles apmokestinti.

"Elektromobiliai - perspektyvi sritis. Kasmet jų vis daugėja. Jeigu valstybė sukurs tokią programėlę, Klaipėda sutaupys lėšų. Tai būtų logiškiausias sprendimas. Domėjomės kainomis, ir jos išties nemažos - svyruoja tarp 14 ir 20 tūkstančių eurų", - pridėjo "Gatvių apšvietimo" direktorius.

Šiuo metu Klaipėdos savivaldybei priklauso 8 elektromobilių įkrovimo stotelės. Iš jų dvi neseniai atsirado Smiltynėje. Numatyta, kad uostamiestyje atsiras dar trys tokios stotelės - Vingio gatvėje (automobilių stovėjimo aikštelėje), Naujajame turguje ir autobusų stotyje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder