"Subaru" atšaukia maždaug 660 tūkst. automobilių

"Subaru" atšaukia maždaug 660 tūkst. automobilių

JAV automobilių gamintoja "Subaru" atšaukia daugiau kaip 660 tūkst. lengvųjų automobilių ir visureigių dėl užrūdijusių ir galinčių stabdžių skystį praleisti stabdžių trosų. Tokia techninė detalių būklė prailgina stabdymo kelią, todėl gali sukelti eismo įvykių. Apie tai praneša AP.

Maždaug pusė transporto priemonių dėl šios priežasties atšaukiamos jau antrą kartą.

Oficialiuose dokumentuose nurodyta patikrinti 2005-2009 metų gamybos "Legacy" bei "Outback" modelių automobilius ir 2008-2014 metų gamybos "Impreza", taip pat 2009-2013 metais pagamintus "Forester". Visos atšaukiamos transporto priemonės bus eksploatuojamos Jungtinėse Valstijose.

"Subaru" ketvirtadienį pateikiamame pranešime nurodo, kad JAV Nacionalinės greitkelių ir eismo saugumo administracijos (NHTSA) ekspertų teigimu žiemos mėnesiais dėl ant kelio dangos pilamų druskos mišinių sūrus vanduo gali pro variklio dugną saugančioje dangoje esančius tarpus pateikti ant stabdžių trosų ir čia sukelti rūdijimo procesą. Bendrovės techninio aptarnavimo skyriuose darbuotojai stabdžių sistemą patikrins, užsandarins ir padengs antikoroziniu vašku.

Kol kas nebuvo pranešama apie dėl šios techninės priežasties kilusius eismo įvykius ar sužeidimus, tačiau "Subaru" imasi visų būtinų priemonių savo klientų saugumui užtikrinti, laiške teigia gamintojos atstovas spaudai Maiklas Makheilas (Michael McHale).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder