"StandardPoors" peržiūrės "Volkswagen" skolinimosi reitingą

"StandardPoors" peržiūrės "Volkswagen" skolinimosi reitingą

Tarptautinė reitingų agentūra "Standard and Poors" (S&P) ketina peržiūrėti Vokietijos automobilių gamybos koncerno "Volkswagen" ilgalaikio skolinimosi reitingo A lygį. Reitingo perspektyva paskutinės patikros metu buvo nustatyta neigiama, nurodoma agentūros dokumentuose.

Paaiškėjus, kad Vokietijos automobilių gamybos koncernas JAV klastojo reguliavimo institucijų gaunamus išmetamųjų dujų kiekio testų rezultatus, kilo didžiulis tarptautinis skandalas. Imtasi tikrinti, ar tokie veiksmai galėjo būti atliekami ir Europoje, atleidžiami "Volkswagen" darbuotojai, keičiasi valdyba.

Manoma, kad galėjo būti klastojami maždaug 11 mln. transporto priemonių testai, o "Volkswagen" gresia iki 18 mlrd. JAV dolerių bauda.

Ketvirtadienį vykstančio posėdžio metu pateikti įmonės viduje atlikto tyrimo rezultatai, aiškinamasi, kas buvo atsakingas už programinę įrangą kai kuriuose dyzeliniu kuru varomuose automobiliuose. Teigiama, kad įranga nustatydavo, kad vykdomi emisijų testai, ir keisdavo variklių darbą mažindama išmetamuosius dujų kiekius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder