Skandalas paveikė 11 mln. folksvagenų

Skandalas paveikė 11 mln. folksvagenų

Vokietijos automobilių koncerno "Volkswagen" (VW) atstovai nurodo, kad visame pasaulyje apie 11 mln. transporto priemonių jau paveikė nuvilnijęs skandalas dėl galimų manipuliacijų automobilių testų rezultatais JAV. Apie tai praneša BBC.

Įmonei teko atsidėti 6,5 mlrd. eurų dėl skandalo kilusioms išlaidoms.

VW pabrėžia planuojanti imtis visų "būtinų techninės priežiūros priemonių ir kitų veiksmų, kurie padėtų vėl atsikovoti klientų pasitikėjimą".

"Volkswagen" padalinio Jungtinėse Valstijose vadovas Maiklas Hornas (Michael Horn) sutinka, kad įmonė visiškai prarado pasitikėjimą dėl manipuliacijų emisijų testų rezultatais.

Antradienį Frankfurto biržoje prekiaujamų koncerno akcijų vertė sumenko daugiau kaip 20 proc.

Naujausiame savo pranešime spaudai įmonė nurodo "netoleruosianti bet kokio pobūdžio įstatymų pažeidimų". Anot jos pareigūnų, lėšos padengti išlaidas dėl skandalo "bus įskaičiuotos į šių finansinių metų trečiojo ketvirčio pelno ir nuostolių ataskaitą". Priduriama, kad "dėl tebevykstančių tyrimų nustatyta suma gali būti vertinama dar kartą".

Teigiama, kad "Volkswagen" teks ne tik sumokėti išlaidas dėl automobilių atšaukimo, bet jai taip pat gali būti skirtos baudos, galinčios siekti kelis milijardus JAV dolerių. Kriminaliniai kaltinimai gali būti pateikti ir VW vadovams.

JAV aplinkos apsaugos agentūros (EPA) teigimu, už kiekvieną regione galiojančių federalinių švaraus oro nuostatų neatitinkantį automobilį bauda gali siekti iki 37,5 tūkst. JAV dolerių. Iš viso Jungtinėse Valstijose nuo 2008 metų buvo parduoti 482 tūkst. VW gamybos techninių reikalavimų neatitinkančių transporto priemonių - tokiu būdu bauda gali siekti 18 mlrd. JAV dolerių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder