Siūloma švelninti apribojimus nepatyrusiems vairuotojams

Siūloma švelninti apribojimus nepatyrusiems vairuotojams

Siūloma sušvelninti įstatyme numatytus apribojimus įvedant maksimalią, tai yra 80 kW, leidžiamą galią nepatyrusiems vairuotojams bei numatyti, kad galingus automobilius galima vairuoti be reikiamo vairavimo stažo, kai šalia sėdi šeimos narys, turintis reikiamą vairavimo stažą.

Tokį pasiūlymą Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimo projektui įregistravo Seimo narys Gintaras Tamošiūnas.

Jo teigimu, toks reglamentavimas būtų daug aiškesnis vairuotojams bei pareigūnams ir paveiktų mažesnį skaičių vairuotojų, o sykiu leistų užkirsti kelią skaudiems eismo įvykiams.

Šiuo pasiūlymu siekiama atsižvelgti į atliktą naujų automobilių galios ir svorio analizę. "Yra keletas automobilių modelių, kurių svoris yra ypač mažas, pavyzdžiui,"Smart", todėl net ir mažos galios variklis viršija nustatytą 0,06 kW/kg ribą", - sako projekto autorius G. Tamošiūnas.

Pagal jo siūlomą projektą, "pradedantiesiems vairuotojams, kurie neturi 2 metų vairavimo stažo, draudžiama vairuoti B kategorijos transporto priemones, kurių galia yra didesnė nei 80 kw, išskyrus atvejus, kai galios ir masės be krovinio santykis mažesnis kaip 0,06 kW/kg arba kartu automobilyje važiuoja šeimos vairavimo instruktorius".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder