Šilta žiema – išbandymas komunalininkų budrumui

Šilta žiema – išbandymas komunalininkų budrumui

Nors kalendorinės žiemos mėnesiai šiais metais kol kas dar toli gražu neprimena tikrosios žiemos speigų, tačiau galima sulaukti įvairių netikėtumų.

Pasak Klaipėdos kelius prižiūrinčios bendrovės „Specialus autotransportas” generalinio direktoriaus Laimono Žemaičio, oro sąlygos yra ganėtinai permainingos – nors sniego nėra, tačiau ant kelių paviršiaus dažnai susidaro plikledis.

Šiais metais Klaipėdos komunalininkams jau teko išvažiuoti į gatves dėl ant kelio dangos susidariusio plikledžio. Rajono keliuose jau išbarstyta apie 120 tonų druskos ir 20 tonų žvyro. Pernai per tą patį laikotarpį išbarstyta apie 148 tonų druskos ir 29 tonų žvyro.

„Labai svarbu, kad ne tik kelininkai, bet ir vairuotojai šaltuoju metų laikotarpiu kelyje išliktų budrūs, ir informuotų mus apie pavojingus kelio ruožus“, – akcentavo L. Žemaitis.

Prasidėjus šaltajam sezonui buvo sukaupta apie 400 tonų druskos bei žvyro mišinio, o kol kas išnaudota tik apie 140 tonų. Pasak komunalininkų, druskos atsargas šiais metais dar reiks papildyti, nes pabarstymų reikalauja ne tik žiemos, bet ir ankstyvo pavasario mėnesiai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder