Siekiama paprastinti automobilių registravimo kitoje ES šalyje tvarką

Siekiama paprastinti automobilių registravimo kitoje ES šalyje tvarką

Šiandien Europos Komisija (EK) pakvietė reikšti nuomones, kaip pašalinti automobilių registravimo kitoje Eurospos Sąjungos (ES) valstybėje kliūtis. ES valstybės narės reikalauja, kad jų teritorijoje nuolat eksploatuojami automobiliai būtų registruojami vietos valdžios įstaigose.

Europiečiams, įsigyjant automobilį vienoje šalyje ar išsikėlus gyventi, svetur automobilį tenka perregistruoti ir gaišti laiką dėl popierizmo, kuris kiekvienoje valstybėje vis kitoks. Kartais papildomos painiavos kyla kitos valstybės mokesčių inspekcijoje.

Surinkusi piliečių ir kitų suinteresuotų šalių nuomones apie perregistravimo keblumus, EK pateiks šios tvarkos paprastinimo planus, kurie padės vartotojams, verslui ir valdžios įstaigoms sutaupyti laiko bei pinigų ir sykiu šalins kliūtis naudotis pamatine ES teise – teise prekes gabenti be kliūčių visoje ES.

Naujoji tvarka būtų taikoma piliečiams, kurie persikeldami į kitą ES valstybę kartu išsiveža ir automobilį, transporto bendrovėms, kurios naudojasi savo automobilių parku kitoje ES šalyje, naudotų automobilių perpardavinėtojams, lizingo ir automobilių nuomos bendrovėms.

Iniciatyva paprastinti automobilių perregistravimą kitoje valstybėje narėje yra dalis EK strategijos šalinti likusias ES vidaus rinkos veikimo kliūtis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder