Senamiestyje mažės ženklų dydis

Senamiestyje mažės ženklų dydis

Nuo šiol Klaipėdos senamiestyje bus statomi naujo pavyzdžio - mažesnio formato kelio ženklai, už įprastus mažesni kone perpus.

Nors senamiesčio gatvelės mirga nuo įvairių kelio ženklų, prašymai statyti naujus nesibaigia. Ketvirtadienį savivaldybės saugaus eismo komisija išpildė UAB "Rasytė" atstovo norą prie Tiltų gatvės 6 namo iš Kepėjų gatvės pusės įrengti stovėjimą draudžiantį ženklą.

Įmonės atstovas teigė, kad aplinkinių namų gyventojai ir senamiesčio lankytojai nuolat užstoja kelią prie kavinės aptarnaujančiam transportui, tad kyla keblumų pristatant prekes.

Po pritarimo prašymui komisijos narys Artūras Šulcas priminė, kad Europos Sąjungos direktyvos Lietuvoje leidžia naudoti mažesnio formato kelio ženklus - tokie, kurie naudojami Vakarų Europos valstybėse. Nors toks dydis kol kas nėra įtrauktas į standartą, suderintą su Lietuvos automobilių kelių direkcija, A. Šulcas teigė, kad Susisiekimo ministerija išsiaiškino, jog ES direktyvos tai leidžia.

Todėl ženklas "Stovėti draudžiama" tikrai bus pirmasis tokio tipo ne tik Klaipėdoje, o galbūt ir visoje Lietuvoje.

Įprastai Lietuvoje naudojami skritulio formos kelio ženklai skirstomi į keturias kategorijas ir yra 600-1 200 milimetrų skersmens, o naujieji - 250-400 mm. Tokio formato ženklai statomi ten, kur leistinas važiavimo greitis yra mažiausias.

Šiuo metu Klaipėdos senamiestyje stovintys ženklai ateityje į mažesnius specialiai keičiami nebus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder