Seimas pritaria, kad drausmingiems vairuotojams papildomi mokymai nebūtų privalomi

Seimas pritaria, kad drausmingiems vairuotojams papildomi mokymai nebūtų privalomi

Seimas po pateikimo pritarė Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisoms – atsižvelgiant į jas, drausmingi pradedantys vairuotojai prieš gaudami nuolatinį vairuotojo pažymėjimą nebūtų siunčiami į papildomus privalomus mokymus.

"Papildomi mokymai drausmingiems vairuotojams prilygsta bausmei už tai, kad jie nepadarė nusižengimų. Manome, kad valstybė neturėtų kišti rankos į vairuotojų kišenę, versdama juos patirti ne tik piniginių išlaidų, bet ir gaišti laiką. Tikimės, kad įstatymo pataisos Seime bus priimtos jau artimiausiu metu“, – teigė Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos vadovas Eligijus Masiulis.

Atsižvelgiant į Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas, papildomi mokymai būtų privalomi tik tiems pradedantiems vairuotojams, kurie per pirmus dvejus metus pažeidė Kelių eismo taisykles (KET) daugiau kaip du kartus arba padarė KET pažeidimą, kuris sukėlė eismo įvykį. Nusižengimų nepadarę vairuotojai po dvejų metų iš karto gautų 10 metų galiojantį vairuotojo pažymėjimą.

Numatyta, kad Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisos įsigaliotų nuo 2013 metų liepos 1 dienos. Seimas praėjusių metų pabaigoje iki 2013 m. liepos 1 d. atidėjo Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo nuostatų įsigaliojimą – atsižvelgiant į jas, visi pradedantieji vairuotojai privalėtų baigti papildomus vairuotojų mokymus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder