Savivaldybėms - daugiau galių kontroliuojant automobilių stovėjimą

Savivaldybėms - daugiau galių kontroliuojant automobilių stovėjimą

Siūloma suteikti teisę savivaldybių vykdomųjų institucijų pareigūnams surašyti administracinių nusižengimų protokolus ir nagrinėti bylas dėl sustojimo ir stovėjimo tvarkos pažeidimų visoje savivaldybės teritorijoje, o ne tik gyvenamosiose zonose ir kiemuose.

Tai numatančias Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisas Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.

Jo teigimu, siūlomi pakeitimai sudarytų galimybę savivaldybių administracijoms pačioms pagal galimybes kontroliuoti sustojimo ir stovėjimo tvarką savivaldybių teritorijose.

"Policijos pareigūnams nebūtų panaikinta teisė kontroliuoti sustojimo ir stovėjimo tvarką, tačiau policijos pareigūnai galėtų skirti daugiau dėmesio sunkesnių teisės pažeidimų ir nusikalstamų veiksmų prevencijai bei tyrimui", - sako R. Žemaitaitis.

Pagal Saugaus eismo automobilių keliais įstatymą, savivaldybės administracijos direktorius sprendžia eismo organizavimo klausimus miestų ir kaimų gyvenamosiose vietovėse, vietinės reikšmės keliuose. Todėl, R. Žemaitaičio nuomone, savivaldybės vykdomųjų institucijų pareigūnai bus suinteresuoti, kad būtų laikomasi nustatytos sustojimo ir stovėjimo tvarkos savivaldybių teritorijose.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder