Savaitgaliais kauniečius namo parveš ir naktiniai autobusai bei troleibusai

Savaitgaliais kauniečius namo parveš ir naktiniai autobusai bei troleibusai

Nuo šio trečiadienio iki paskutiniojo vasaros mėnesio vidurio praretinti kai kurie Kauno miesto viešojo transporto - autobusų bei troleibusų reisai, o savaitgaliais kai kuriais maršrutais transportas visai nekursuoja. Tokia tvarka įvesta taupant lėšas ir atsižvelgiant į ankstesnių vasarų praktiką: keleivių viešajame transporte, kuriuo dažnai naudojasi Kaune studijuojantis jaunimas, sumažėja maždaug perpus.

Tačiau trečiadienį Kauno miesto tarybos kolegija, kad ir pasiginčijusi, apsisprendė savaitgalį prailginti viešojo transporto darbo laiką ir nakties valandomis. Tai padaryta, atsižvelgiant į renginių, kurie neretai trunka iki vidurnakčio, kartais - dar ilgiau, organizatorių prašymus. Šie susirūpino savo lankytojais, kurie pasibaigus renginiams neturi kaip parvažiuoti namo.

"Didžiųjų vasaros renginių metu Kaune yra organizuojami specialūs troleibusai ir autobusai keleiviams vežti, tačiau gauname prašymų dėl viešojo transporto darbo laiko pratęsimo, kai vyksta kiti mažesni renginiai. Naktinio susisiekimo viešuoju transportu atsiradimas paskatintų naktinio gyvenimo plėtrą mieste, generuotų papildomus keleivių srautus", - teigė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Kai kuriems kolegijos nariams toks Savivaldybės administracijos siūlymas pasirodė nepriimtinas. Lietuvos liberalų sąjūdžio atstovė dr. Jūratė Matekonienė sakė "nematanti jokio reikalo ilginti transporto darbą, kad žmonės naktimis po miestą "blūdytų" iki 5 ryto".

"Organizuodami renginius, raginame jaunimą aktyviau dalyvauti, o dabar viską darysime atvirkščiai? Ir tai dėl kelių tūkstančių litų, kurių prireiks naktiniams reisams apmokėti? Reikia sudaryti žmonėms sąlygas naktį saugiai pasiekti namus, miestas dėl to tikrai "nenubiednės", - tokios nuomonės buvo konservatorius Gediminas Žukauskas.

Kitas konservatorius miesto tarybos kolegijos narys Raimondas Kaminskas siūlė atsižvelgti į Kauno geležinkelio stoties, tarptautinio oro uosto tvarkaraščius ir naktinius autobusų bei troleibusų reisus derinti prie kitų transporto priemonių grafikų, kad miesto viešuoju transporto galėtų pasinaudoti kuo daugiau keleivių.

Šiuo metu šeštadieniais, sekmadieniais ir švenčių dienomis, anot Transporto skyriaus vedėjo P. Kero, viešasis transportas Kauno mieste važiuoja iki 23.00 val., darbo dienomis - iki 22.30 val.

Daugiau nei prieš dvejus metus Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko iniciatyva (studentų pageidavimu) miestas jau turėjo naktinių troleibusų. Nuo 2008 metų balandžio mėnesio buvo organizuotas naktinis "S" troleibusų maršrutas. Tačiau būdavo naktų, kai jais pasinaudodavo tik iki 100 keleivių.

Pernai, įvertinus savivaldybės biudžeto galimybes, buvo sumažintos subsidijos vežėjų patiriamiems nuostoliams atlyginti. Dėl to mažinant miesto maršrutų autobusų ir troleibusų ridą, buvo keičiami kai kurie autobusų ir troleibusų maršrutai, autobusų bei troleibusų eismo tvarkaraščiai, panaikintas naktinis "S" troleibusų maršrutas. Šis maršrutas tenkino dalies miesto gyventojų poreikius.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Vyganto Gudėno pasiūlymu, nuspręsta pasinaudoti Klaipėdos savivaldybės transportininkų patirtimi: naktį į autobusą bei troleibusą keleiviai ir Kaune bus įlaipinami per priekines duris. Tuomet vairuotojas matys, kaip jie realiai atsiskaito už kelionę. Mat kontrolės tarnybos naktimis nedirba, todėl anksčiau naktiniais troleibusais kai kurie keleiviai įsigudrindavo keliauti "zuikiais".

Naktiniai troleibusai ir autobusai Kaune važinės iki rugsėjo mėnesio, po to bus savivaldybėje nagrinėjami siūlymai pratęsti ar nutraukti šią paslaugą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder