"Sankryža" lieka be sankryžų

"Sankryža" lieka be sankryžų

Ne taip seniai Klaipėdos valdžia praregėjo, kad už miesto gatvių ženklų bei šviesoforų infrastruktūrą atsakinga bendrovė "Sankryža" savęs labai neskriaudžia - jos paslaugos nėra labai pigios, o štai įsipareigojimai ne visada vykdomi nepriekaištingai.

Todėl pernai gruodį miesto Tarybos nariai nusprendė, jog reikia optimizuoti išlaidas ir "Sankryžos" atliekamus darbus - miesto šviesoforų, kelio ženklų eksploatacijos bei susijusių paslaugų teikimą - perleisti savivaldybės įmonei "Gatvių apšvietimas", kuri šias paslaugas galėtų teikti išvengiant sudėtingų procedūrų ir pigiau nei privatininkai, mat savivaldybės kontroliuojamos įmonės statusas numato galimybę dirbti su minimaliu pelnu.

Sausį "Sankryža" sukruto ir savivaldybės administracijai pateikė sumažintų savo įkainių pasiūlymą ir pasiteiravo dėl galimybės pratęsti bendradarbiavimą dar vieneriems metams. Savivaldybės tai nepapirko - nuspręsta naudotis "Gatvių apšvietimo" paslaugomis.

"Savivaldybės administracijos direktorei teliko su "Gatvių apšvietimu" pasirašyti sutartį. Jei tai bus padaryta šiomis dienomis, šį bendrovė visus darbus iš "Sankryžos" perimti turėtų nuo gegužės 1-osios", - "Vakarų ekspresui" sakė Viačeslavas Karmanovas, Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisijos pirmininkas.

"Sankryžos" direktorius Antanas Garjonas šiuo klausimu nebuvo labai kalbus.

"Kol kas dirbame pagal savivaldybės pratęstą sutartį. Kažką girdėjome, kad mūsų atliekamus darbus ruošiamasi patikėti "Gatvių apšvietimui", bet dabar nieko pakomentuoti negaliu. Kai turėsime visus popierius, tada bus aiškiau", - miglotai kalbėjo įmonės vadovas, pridėjęs, jog abejoja, ar konkurentai turės pakankamai specialistų, galinčių prižiūrėti tokią sudėtingą įrangą, kaip šviesoforai.

Algimantas Laurinavičius, bendrovės "Gatvių apšvietimas" generalinis direktorius, neneigia, kad žmonių gali pritrūkti, tačiau tikina, kad gatvių infrastruktūros priežiūra nesutriks.

"Darbų pagausės, todėl natūralu, kad turėsime ieškoti ir papildomai darbuotojų. Galbūt ir iš "Sankryžos" jų sulauksime? Beje, prieš daugiau nei 20 metų tuometinė gatvių apšvietimo įmonė darė tą patį - prižiūrėjo šviesoforus, dar net turime darbuotojų iš tų laikų. Aišku, technologijos tobulėjo, tad naujų specialistų reikės", - "Vakarų ekspresui" teigė A. Laurinavičius.

Beje, bendrovė "Sankryža" buvo sukurta atskilus daliai minėtosios gatvių apšvietimo įmonės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder