Šalia Naujojo turgaus daugiaaukštės aikštelės nebus

Šalia Naujojo turgaus daugiaaukštės aikštelės nebus

Politikų nesužavėjo Naujojo turgaus vadovybės užmojai jų teritorijoje statyti daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę bei verslo paslaugų centrą.

Pasak Naujojo turgaus direktoriaus Liudo Butauto tokia idėja kilo ne vien savanaudiškais tikslais.

"Žinoma, tai būtų vienas iš būdų turgavietei papildomai užsidirbti pinigų. Nes po to, kai įvedė kasos aparatus, mūsų prekybos apimtys sumažėjo perpus. Tačiau daug svarbiau, kad tai būtų didelė paslauga miestui. Šis garažas būtų skirtas šalia turgavietės gyvenantiems žmonėms. Svarstoma, kad už simbolinį 2 litų mokestį jie galėtų palikti savo automobilius visą parą", - pasakojo L. Butautas.

Pasak jo, dabar šioje miesto dalyje situacija yra apgailėtina - žmonės automobiliais užgriozdina gatves taip, kad nebegali pravažiuoti nei ugniagesių, nei greitosios pagalbos automobiliai. Be to, automobiliai yra okupavę visus žaliuosius plotus ir vaikų žaidimo aikšteles.

Tačiau atlikus studiją ir apklausus šalia turgavietės gyvenančius klaipėdiečius bei esančių įmonių atstovus paaiškėjo, kad mintis statyti vien daugiaukštį garažą gali būti rizikinga, nes nemažai žmonių tikino jog nesinaudotų tokia paslauga.

Finansinis projekto atsiperkamumas esą labiau tikėtinas pastačius visą kompleksą - automobilių stovėjimo aikštelę bei verslo paslaugų kompleksą.

L. Butautas tikino, kad lėšų tokiam kompleksui statyti surastų Naujasis turgus, tačiau iš kur jos - tai esanti komercinė paslaptis.

"Ši atlikta studija tik patvirtino būgštavimus dėl tokio projekto reikalingumo. Man kyla klausimas, ar Savivaldybei pavaldžios įmonės Naujasis turgus misija yra statyti daugiaaukščius garažus? Be to, drįsčiau abejoti ir dėl verslo paslaugų komplekso būtinybės - juk dabar mieste tiek daug neišnuomotų patalpų", - vakar vykusiame Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje samprotavo Artūras Šulcas.

Jis užsiminė, kad jį kur kas labiau pradžiugintų projektas - įrengti mieste bent 10 mažų turgelių, šalia kurių būtų įrengtos ir automobilių stovėjimo aikštelės.

"Žmonės turgeliuose galėtų pardavinėti ridikėlius ir pastarnokus. O automobilių stovėjimo aikštelės tarnautų ir to rajono gyventojams - būtų kur statyti automobilius", - siūlė A. Šulcas.

"Apie tokius mini turgelius jau 5 metai kalbame, bet niekas mūsų nepalaikė", - užsiminė L. Butautas.

Galų gale nuspręsta susilaikyti nuo bet kokių grandiozinių projektų. Politikai pasiūlė Naujajam turgui susidėlioti ilgalaikius tikslus.

"Jei jiems nereikia, tai ir man nereikia", - reziumavo L. Butautas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder