Rusijoje vėl svarstoma galimybė uždrausti automobilius su vairu dešinėje pusėje

Rusijoje vėl svarstoma galimybė uždrausti automobilius su vairu dešinėje pusėje

Trijų šalių - Baltarusijos, Kazachstano ir Rusijos - susitarimas dėl vieningos ekonominės ir muitinės erdvės gali padėti galutinį tašką automobilių su vairu dešinėje pusėje egzistavimo istorijoje Rusijoje.

Tiesa, draudimas - jei jis bus priimtas - palies tik naujai importuojamus į Rusiją automobilius su vairu "neteisingoje" pusėje, o iki šiol įregistruotos tokios mašinos važinės kaip važinėjusios.

"Dešininių" automobilių uždraudimo Rusijoje klausimas svarstytas jau ne kartą. Paruoštas atitinkamo techninio reglamento projektas iš pradžių draudė registruoti šalyje tokias mašinas, vėliau šis punktas atšauktas. Tačiau paskutinė reglamento, tiesa, dar oficialiai nepriimto, redakcija byloja, jog Rusijoje draudžiama registruoti visus automobilius, išskyrus autobusus, su vairu dešinėje pusėje - nepaisant to, kad šalies prekybos ministras Viktoras Christenka pažadėjo, kad panašių draudimų nebus. Tą patį 2009 metais tvirtino ir vicepremjeras Igoris Šuvalovas.

Neabejojama, jog toks draudimas šalyje sukeltų milžiniškus protestus. Tolimuosiuose Rytuose japoniškų automobilių importas yra viena pagrindinių verslo rūšių ir pragyvenimo šaltinių.

Reglamentą dar turi suderinti įvairios žinybos ir ministerijos, po to turi svarstyti Vyriausybė, ir tik tada jį pasirašytų premjeras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder