Reikalauja patikrinti automobilius visoje Europoje dėl skandalo su "Volkswagen"

Reikalauja patikrinti automobilius visoje Europoje dėl skandalo su "Volkswagen"

Prancūzijos finansų ministras Mišelis Sapinas (Michel Sapin) antradienį pareiškė, kad visose Europos šalyse būtina atlikti Europos automobilių gamintojų patikrinimą, susijusį su automobilių atitikimu ekologiniams standartams. Toks M. Sapino pareiškimas nuskambėjo po to, kai "Volkswagen" (VW) koncernas pripažino manipuliavęs dyzeliniais varikliais varomų automobilių testų rezultatais JAV, informuoja BBC.

Pasak M. Sapino, būtina atlikti patikrinimus visoje Europoje, siekiant įsitikinti, ar kiti gamintojai nesigriebė analogiškų testų manipuliacijų. "O gal tiesiog tam, kad nuramintume žmones, be to, man regis, (būtina atlikti patikrinimą) ir dėl pačių Prancūzijos automobilių gamintojų", - pareiškė M. Sapinas.

Pirmadienį, JAV gamtos apsaugos institucijoms nustačius galimas manipuliacijas testuojant kai kurių "Volkswagen" automobilių išmetamųjų dujų kiekį, VW akcijos nuvertėjo beveik 20 proc.

JAV aplinkos apsaugos agentūros tyrimas parodė, kad šių automobilių kompiuteriuose įrengta programa galėjo nustatyti, ar automobilis dirba įprastu režimu, ar yra testuojamas. Testavimo metu buvo automatiškai persijungiama į ekologiniu požiūriu švaresnį režimą.

Apie ketinimą patikrinti automobilius pareiškė ir Pietų Korėjos valdžia.

Penktadienį "Volkswagen" atšaukė Jungtinėse Valstijose pusę milijono savo automobilių. Be to, VW koncernui gresia milijardų dolerių vertės baudos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder