"PSA Peugeot Citroen" tarybos pirmininkas gaus 21 mln. eurų išeitinę išmoką

"PSA Peugeot Citroen" tarybos pirmininkas gaus 21 mln. eurų išeitinę išmoką

2014 m. sausį iš posto pasitrauksiantis "PSA Peugeot Citroen" direktorių tarybai vadovaujantis Filipas Varinas (Philippe Varin) iš koncerno gaus 21 mln. eurų išmoką, praneša "Le Figaro".

Visuotinė darbo konfederacija jau išsakė savo pasipiktinimą šiuo klausimu. Per ketverius F. Varino vadovavimo metus " Peugeot" pardavimai vis mažėjo. Per 2013 m. sausio-rugsėjo mėn. laikotarpį "Peugeot" apyvartinis kapitalas nusmuko 3,8 procento. Tačiau, pasitraukęs iš posto, F. Varinas gaus ne tik 310 tūkst. eurų pensijos per metus, bet ir periodines išmokas iš jam paskirtos 21 mln. eurų sumos.

Koncernas pabrėžė, kad vadovas pasitrauks į pensiją tik sulaukęs 65-erių metų (šiuo metu jam 61-eri), todėl metinę pensinę išmoką, 310 tūkst. eurų, jis gaus, jeigu iki 2017 metų dirbs "PSA Peugeot Citroen" struktūroje.

Tuo tarpu pats F. Varinas per 2011-2012 metus dėl finansinių koncerno sunkumų savo noru atsisakė dalies savo atlyginimo koncerno naudai. Pranešama apie 3,3 mln. eurų sumą.

Šią savaitę skelbta, kad F. Variną "PSA Peugeot Citroen" vadovo poste pakeis Karlosas Tavaresas (Carlos Tavares). Iki 2013 m. rugpjūčio K. Tavaresas dirbo vyriausiuoju vykdomuoju "Renault" direktoriumi.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder