"PSA Peugeot Citroen" pardavimai pirmąjį pusmetį išaugo 5,5 proc.

"PSA Peugeot Citroen" pardavimai pirmąjį pusmetį išaugo 5,5 proc.

Prancūzijos automobilių gamybos koncernas "PSA Peugeot Citroen" ketvirtadienį pranešė apie 5,5 proc. pirmąjį pusmetį išaugusius pardavimus. Pataruoju metu pamažu atsigaunanti po finansų krizės bendrovė teigia, kad daugiausiai įtakos pardavimų apimčiai šiuo laikotarpiu turėjo padidėjusi paklausa Kinijoje. Apie tai praneša "EUbusiness".

Po to, kai neseniai dalį gamintojos akcijų įsigijo Prancūzijos vyriausybė ir Kinijos automobilių gamybos grupė "Dongfeng", pardavimai augo ne tik Kinijos rinkoje, bet ir pačioje Europoje, kur ankstesniais laikotarpiais "Peugeot" patyrė daugiausiai nuostolių.

Pagal susitarimą "Dongfeng Motors" ir Prancūzijos valdžia investuos po 800 mln. eurų, o už suteiktas lėšas kiekviena gaus 14 proc. akcijų paketus.

Pateikiama bendrovės statistika rodo, kad pirmąjį šių metų pusmetį iš viso koncernas pardavė 1,541 mln. transporto priemonių, iš kurių 585 tūkst. buvo realizuota už Prancūzijos ribų. Pardavimų apimtys Kinijoje šiuo laikotarpiu pakilo 27,7 proc., t. y. dvigubai daugiau, nei anksčiau siekdavo vidutinis įmonės aktyvumas šios šalies rinkoje. Europoje bendrovės užsikariauta rinkos dalis per pirmuosius šešis šių metų mėnesius pakilo nuo 11,7 iki 12,1 proc.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder