Prasižengti Rusijoje kainuos brangiau

Prasižengti Rusijoje kainuos brangiau

Lietuvos piliečiai, verslo ar turizmo reikalais savo vairuojamu transportu vykstantys į Rusiją (ar kaimyninę Kaliningrado sritį), turėtų labiau paisyti vietos Kelių eismo taisyklių - ši šalis priėmė visą krūvą pataisų, sugriežtinusių atsakomybę prasižengusiems vairuotojams.

Tiesa, šią vasarą dar bus švelnesnis režimas - dauguma pataisų įsigalioja nuo rugsėjo 1-osios. Minimalios baudos riba padidinta nuo 100 iki 500 rublių (nuo 8,1 iki 40,5 Lt), maksimalios - nuo 5 iki 50 tūkst. rublių (nuo 405 iki 4 053 Lt).

Tad nuo rudens už vairavimą išgėrus Rusijoje bus skiriama 30 tūkst. rublių (apie 2 430 Lt) bauda ir nuo pusantrų iki dvejų metų atimamas vairuotojo pažymėjimas. Analogiška bausmė numatyta ir už atsisakymą tikrintis blaivumą. Jei jį tikrintis atsisakys žmogus, jau netekęs teisių, jis bus įkalinamas 10-15 parų.

Už pakartotinį pasirodymą prie vairo apsvaigus teks atsisveikinti su 50 tūkst. rublių, o teises į lentyną padėti 3 metams.

Žinia, ne per seniausiai Rusija įvedė nulinę leistiną alkoholio promilių vairuotojo kraujyje ribą. Dabar nustatyta ir paklaida - 0,16 prom. Tai reiškia, kad iškvepiamą orą matuojančiam alkotesteriui parodžius tokį ar mažesnį skaičių, vairuotojas sankcijų išvengs.

Pokalbis prie vairo mobiliuoju telefonu be laisvų rankų įrangos kainuos 1 500 rublių (apie 120 Lt), o nebe 300 (apie 24 Lt), kaip yra dabar.

Už vaikų vežimą be specialių vaikiškų kėdučių numatyta 3 tūkst. rublių (243 Lt) bauda. Dabar ji siekia 500 rublių.

Sugriežtinta ir pėsčiųjų atsakomybė. Perėjęs gatvę nenumatytoje vietoje arba degant draudžiamam šviesoforo signalui žmogus iš policijos sulauks 1 000 rublių (81 Lt) baudos vietoje dabartinės 300 rublių. Analogiškai eismo taisykles pažeidęs dviratininkas turės atsisveikinti su 800 rublių (apie 65 Lt) vietoje dabartinių 200 (apie 16 Lt), o jei jis buvo girtas, neteks 1-1,5 tūkst. rublių (81-120 Lt). Šiuo metu pastaroji bauda siekia 300-500 rublių.

Baudos balų nebus

Numatomos didesnės baudos ir už greičio viršijimą. Pasiūlyta, kad leistino maksimalaus greičio viršijimas 40-60 km/h būtų įvertintas, kaip ir dabar, 1-1,5 tūkst. rublių bauda, tačiau už prasižengus pakartotinai tektų atsisveikinti su 2-3 tūkst. rublių (162-243 Lt).

Greičio viršijimas 60-80 km/h pažeidėjui kainuotų 4-6 tūkst. rublių (324-486 Lt), pakartotinis prasižengimas - 10 tūkst. rublių (810 Lt) arba teisių atėmimą metams.

Važiavimas kelkraščiu įvertintas 1,5 tūkst. rublių, iki 5 tūkst. rublių baudos arba pažymėjimo atėmimas 4-6 mėnesiams grėstų už pakartotinį važiavimą per raudoną šviesoforo signalą arba atitinkamą reguliuotojo gestą.

Vairavimas be vairuotojo pažymėjimo grės 5-15 tūkst. rublių (405-1 216 Lt) bauda.

Tiesa, buvo planų KET pažeidėjams įvesti baudos balų sistemą, tačiau Rusijos Dūma nusprendė to atsisakyti.

Praneš apie radarus

Dar viena naujovė Rusijoje - nuo liepos 1-osios atsiradęs kelio ženklas ir horizontalusis kelio ženklinimas, informuojantis apie priekyje sumontuotą automatinį greičio matuoklį.

Be to, taisyklėse atsirado terminas "Parkingas" - jis pakeitė "Stovėjimo vietą".

Kai kurie šioje šalyje taisyklių pakeitimai įsigaliojo rugpjūčio 6-ąją.

Pavyzdžiui, kai kuriose automagistralių atkarpose iki 3,5 tonos sveriančioms transporto priemonm leistinas maksimalus greitis nuo šiol gali siekti 130 km/h.

Turčius baus smarkiau

O štai liberalai demokratai Dūmai pasiūlė svarstyti pataisą, pagal kurią būtų baudžiami lėtai važiuojančių ir lenkimui trukdančių automobilių vairuotojų. Siūloma bauda - 1-1,5 tūkst. rublių (81-120 Lt).

Ta pati partija turi ir kitą idėją - padidinti baudas už KET pažeidimus prabangių automobilių vairuotojams. Progresyviniai koeficientai būtų tokie: 2 - jei vidutinė automobilio vertė yra 3-5 mln. rublių (243 000-405 300 Lt), 3 - jei mašinos vertė viršija 5 mln. rublių.

Ir pabaigai - informacija vilkikų vairuotojams: nuo liepos 1 dienos bauda už sunkiasvorių transportų priemonių eismą draudžiančių ženklų nepaisymą žiediniame Maskvos aplinkkelyje išaugo iki 5 tūkst. rublių.

INFORMACIJA

Nuo sausio iki gegužės Rusijoje buvo nustatyta 16 tūkst. neblaivių vairuotojų ir vairuotojų, atsisakiusių tikrintis blaivumą. Kas dešimtas iš jų apsvaigęs prie vairo pagautas pakartotinai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder