Prancūzų kino legenda Alainas Delonas siejamas su automobilių numerių klastojimu

Prancūzų kino legenda Alainas Delonas siejamas su automobilių numerių klastojimu

Dešimtis, o gal ir šimtus milijonų gerbėjų visame pasaulyje turintis prancūzų kino aktorius Alainas Delonas įsipainiojo į nemalonią istoriją. Legendinė kino žvaigždė kaltinamas naudojantis automobilį su suklastotais registracijos numeriais.

Prancūzas, jau daug metų gyvenantis Ženevoje ir turintis Šveicarijos pasą, teisme bando įrodyti, jog kaltinamas nepagrįstai.

Procesas vyksta jau penkerius metus - nuo tada, kai Šveicarijos automobilių transporto tarnyba gavo pranešimą, jog A. Delonas savo mašinoms naudoja neva padirbtus numerius, pagamintus dar 2003 metais.

Šveicarijoje automobilio numeriai skiriami ne mašinai, o žmogui. Jei jis turi kelius automobilius, gali naudoti tą patį numerio ženklą, tačiau reikia jį nuimti nuo vienos mašinos ir pritvirtinti prie tos, kuria važiuojama.

A. Delonas kaltinamas viską padaręs paprasčiau - teigiama, jog jis užsakęs pagaminti kelis vienodus numerius ir jais paženklinęs visas savo mašinas - "Porsche Carrera", "Lincoln Navigator", BMW bei "Mercedes-Benz".

Aktoriaus advokato teigimu, numeriai gauti visiškai legaliai, toje pačioje tarnyboje, kuri vėliau ir gavo skundą.

Iš pradžių teismas 75 metų aktoriui skyrė 10 tūkst. frankų baudą ir 50 dienų kalėjimo. Šis nuosprendis buvo apskųstas. Šių metų vasarą teismas turėjo paskelbti naują nuosprendį, tačiau jo iki šiol nėra.

Numerių klastojimui Šveicarijoje galioja 7 metų senaties terminas. Teigiama, jog jei jis sueis, šveicarų teisėtvarkininkai tyrimą atnaujins pagal analogiškus 2006 metų suklastotų numerių naudojimo faktus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder