Pateiks ieškinį prieš "Volkswagen" dėl emisijų skandalo

Pateiks ieškinį prieš "Volkswagen" dėl emisijų skandalo

Viena didžiausių investicinių, konsultacinių ir rizikos valdymo sprendimų teikėjų "Blackrock" ir grupė institucinių investuotojų ketina pateikti 2 mlrd. eurų ieškinį Vokietijos automobilių gamintojai "Volkswagen" dėl kilusio emisijų skandalo, informuoja BBC.

Investuotojai, įskaitant nepriklausomus turto bei pensijų fondus, manoma, pateiks skundą Braunšveigo apygardos teismui (Vokietija) penktadienį. Jie tvirtina, kad VW jų laiku neinformavo apie teršimo duomenis klastojančios programinės įrangos naudojimą.

Dėl vadinamojo dyzelinio skandalo VW sulaukė ne vieno ieškinio.

Tarptautinis išmetamųjų dujų emisijos duomenų klastojimo skandalas pakenkė "Volkswagen" reputacijai ir verslui, o bendrovei jau kainavo milijardus JAV dolerių.

2015 m. rugsėjį "Volkswagen" pripažino į savo gaminamus dyzelinu varomus automobilius įdiegusi programinę įrangą, klastojusią išmetamųjų dujų emisijų duomenis, taip stengiantis apeiti griežtus JAV aplinkosaugos įstatymus. Birželį bendrovė sutiko perpirkti 475 tūkst. automobilių su minėta programine įranga už 15,3 mlrd. JAV dolerių.

Vien per 2015 m. rugsėjį-spalį VW privilegijuotosios akcijos atpigo apie 45 proc. ir iki šiol yra netekusios 28 proc. savo vertės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder