NHTSA nubaudė koncerną "General Motors" bauda

NHTSA nubaudė koncerną "General Motors" bauda

JAV priežiūros institucijos nubaudė JAV kompaniją "General Motors" (GM) bauda už nesugebėjimą tinkamai sureaguoti į priežiūros institucijų prašymus pateikti informaciją apie dingstantį automobilio degimą ir dėl to netenkamą galimybę automobilį vairuoti bei jį stabdyti. Dėl minėtų gedimų, manoma, įvyko 13 nelaimingų atsitikimų, pasibaigusių mirtimis. Apie tai informuoja BBC.

Nacionalinė greitkelių eismo saugumo administracija (angl. National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA) nurodė GM iki balandžio 3 dienos atsakyti į jos pateiktus klausimus, tačiau, institucijos teigimu, buvo atsakyta tik į trečdalį iš 107 pateiktų klausimų.

GM žada pateikti daugiau dokumentų, "vos tik juos turės".

Automobilių gamintoja turės mokėti 7 tūkst. dolerių per dieną baudą tol, kol patenkins NHTSA prašymą.

Kovo 4 dieną priežiūros institucija paprašė GM pateikti nuotraukų, elektroninio pašto laiškus ir kitą informaciją, kuri padėtų atsakyti į klausimus dėl automobilių atšaukimo.

GM pranešė pristačiusi beveik 21 tūkst. dokumentų, susijusių su automobilių atšaukimu.

"Mes ir toliau teiksime visus atsakymus ir faktus, kai tik juos turėsime", - teigia GM savo pareiškime.

Praėjusią savaitę JAV automobilių gamintojos "General Motors" generalinė direktorė Mari Bara (Mary Barra) atsiprašė bendrovės vardu dėl užgesusių variklių sukeltų nelaimių keliuose ir kelių dešimčių žuvusių. JAV Kongreso posėdyje moteris pasisakė sunerimusi ir dėl ankstesnių bendrovės pasisakymų, neva keisti netinkamas dalis jai brangu. GM dėl savaime pasisukančios variklio uždegimo svirtelės ir variklio gesimo jau atšaukė 2,6 mln. automobilių, tačiau daugiausia įmonė kritikuojama dėl delsimo imtis kokių priemonių.

Pirmą kartą kai kuriuose GM gaminamuose modeliuose, pavyzdžiui, "Chevrolet Cobalt" ar "Saturn Ion" svirtelės savaiminis judėjimas buvo pastebėtas prieš 10 metų, tačiau atšaukti automobilius dėl šios priežasties pradėta tik šių metų vasarį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder