Naujuoju "Volkswagen" koncerno vadovu tapo Matijas Miuleris

Naujuoju "Volkswagen" koncerno vadovu tapo Matijas Miuleris

Naujuoju "Volkswagen" koncerno vadovu tapo "Porsche" įmonės generalinis direktorius Matijas Miuleris (Matthias Mueller), skelbia BBC.

Naujasis vadovas išrinktas po Martino Vinterkorno (Martin Winterkorn) atsistatydinimo trečiadienį. Jis nusprendė žengti tokį žingsnį po to, kai bendrovei buvo pateikti kaltinimai dėl manipuliacijų JAV reguliavimo institucijų gaunamais išmetamųjų dujų kiekio testų rezultatais.

M. Miuleris penktadienį teigė, kad pagrindinis jo tikslas šiame poste - atkurti kompanijos reputaciją.

"Mūsų tikslas yra užtikrinti, kad žmonės ir toliau naudotųsi mūsų automobiliais užtikrintai ir su malonumu", - teigė naujasis vadovas, kuriam taip pat gali tekti spręsti klausimus, susijusius su baudomis ir žalos atlyginimu nukentėjusiems.

"Volkswagen" antradienį prisipažino, jog 11 mln. dyzelinių automobilių visame pasaulyje turi įrangą, kuri gali klastoti taršos testų rezultatus. Tyrimas pradėtas Europoje, Jungtinėse Valstijose ir Azijoje. "Volkswagen" koncernui gresia milijardinės baudos. JAV aplinkosaugos agentūra įpareigojo koncerną atšaukti 482 tūkst. lengvųjų "Volkswagen" ir "Audi" automobilių, parduotų JAV 2009-2015 m.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder