Naujosios linijos patinka ne visiems

Naujosios linijos patinka ne visiems

Pastebima, kad po to, kai Klaipėdos valdžia nusprendė atnaujinti miesto žiedinių sankryžų horizontalųjį ženklinimą, eismas žieduose tapo tvarkingesnis. Tačiau, kaip visada, atsirado ir nepatenkintųjų tokiomis naujovėmis.

Pirmoji naujomis linijomis pasipuošė Šilutės plento ir Baltijos prospekto žiedinė sankryža. Po ženklinimo įvažiavimo į žiedą tvarka nepasikeitė, nepakito ir pačios važiavimo kryptys, tik nauja tai, kad važiuojant iš jo Jakų kryptimi iš antros juostos ties "Statoil" degaline atsidursite trečiojoje eismo juostoje.

Tad jau tada "Vakarų ekspresas" patarė tiems vairuotojams, kurie iš Vilniaus plento norės sukti į PC "Banginis" teritoriją, žiede iš anksto užsiimti pirmąją juostą.

Tačiau patarimų klausosi ne visi.

"Dabar, važiuodamas antrąja juosta žiede ir pasukęs į Vilniaus plentą, atsiduri trečiojoje juostoje, iš kurios galima sukti arba į kairę - į "Statoil", arba lėkti tiesiai.

Anksčiau, persirikiavus į pirmąją juostą, sėkmingai įsukdavo visi "Banginio" link. O dabar kasdien čia susidaro mini kamščiai, kai vairuotojai, netikėtai atsidūrę trečiojoje juostoje, bando staigiai persirikiuoti į pirmąją ir vis dėlto pasukti į "Banginį".

Kyla klausimas, kaip įmanoma pasiekti "Banginį", jeigu nenori sukelti avarinių situacijų? Tik iš Šilutės plento pusės", - laiške redakcijai skundžiasi vairuotoja Natalija.

Vis dėlto policijos pareigūnai mano, jog naujasis žiedų ženklinimas buvo sėkmingas žingsnis, o problemų vairuotojams nekiltų, jei jie paprasčiausiai laikytųsi Kelių eismo taisyklių.

"Taisyklėse parašyta labai aiškiai - prieš sukdamas į dešinę, į kairę arba apsisukdamas vairuotojas privalo iš anksto pasitraukti prie pat važiuojamosios dalies, skirtos važiuoti ta kryptimi, atitinkamo krašto.

Todėl ir šiuo atveju viskas labai paprasta - jei žinai, kad norėsi iš žiedo išvažiuoti į Vilniaus plentą, o po to sukti į "Banginį", iš anksto, dar žiedinėje sankryžoje, užsiimk pirmąją juostą. Juk ir kitose sankryžose, sukdami kairėn ar dešinėn, mes prieš tai renkamės kraštinę kairiąją ar dešiniąją eismo juostą", - į vairuotojų priekaištus atsakė Gintaras Kučinskas, uostamiesčio Kelių policijos biuro komisaras inspektorius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder