Naujos stotelės - sunki misija

Naujos stotelės - sunki misija

Nors Naujojoje Uosto gatvėje žmonės pasigenda dar vienos maršrutinių autobusų, kursuojančių pietinės miesto pusės link, stotelės, Klaipėdos savivaldybė net nesvarsto jos atsiradimo galimybės. O štai Pilies gatvėje stotelė turėtų atsirasti, tiesa, niekas nežino, kada.

"Gyvename J. Zauerveino gatvėje, netoli Gegužės gatvės. Dažnai tenka autobusais važinėti į vadinamąjį ligoninių miestelį. Nuvažiuoti - patogu, tačiau grįžimas - tikra kančia. Esame pagyvenę žmonės, ir grįžtant esame priversti pėsčiomis eiti ilgą kelią. Naujojoje Uosto gatvėje viena autobusų stotelė yra prie KLASCO, kita - jau prie Pilies tilto, tačiau abi - labai toli viena nuo kitos", - "Vakarų ekspresui" pasiskundė garbaus amžiaus klaipėdietė Marija.

Deja, nei jai, nei kitiems žmonėms, važinėjantiems autobusais Naująja Uosto gatve ir nepatenkintiems atstumais tarp stotelių, gerų naujienų nėra - savivaldybė čia jų įrengti nežada.

"Standartų rekomenduojamas atstumas tarp stotelių - nuo 300 iki 800 metrų. Mintis įrengti papildomą stotelę vakarinėje Naujojoje Uosto gatvės pusėje, šalia Gegužės gatvės, buvo ten dar derinant verslo centro "Vitė" projektą. Tada kreipėmės į savivaldybę, tačiau mums buvo atsakyta, kad naujos stotelės įrengimas toje vietoje nesąs tikslingas - neva ten negyvena daug žmonių, tad nebūsią daug ja besinaudojančiųjų", - pasakojo VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

Jo teigimu, sovietmečiu kuriant miesto autobusų stotelių tinklas buvo orientuojamasi ir į įmonių išsidėstymą, todėl Naujojoje Uosto gatvėje viena stotelė buvo įrengta ties tuometiniu prekybos uostu, kita - ties 7-ąja laivų remonto įmone.

"Tarp jų gatvę nuo uosto skyrė tvora, jokių kitų svarbių įstaigų ten nebuvo. Dabar čia atsirado verslo centras, todėl gyvybės ir judėjimo - daugiau. Papildoma stotelė tikrai galėtų atsirasti, nors projekto vystytojai ir tikina, kad visi atvažiuojantys į verslo centrą naudojasi ne visuomeniniu, o nuosavu transportu", - mano G. Neniškis.

Panaši situacija yra ir Pilies gatvėje, kur važiuojant pietinės miesto dalies kryptimi taip pat nėra autobusų stotelių. Tačiau perspektyvos čia - šviesesnės.

"Kadaise buvo stotelė ties "Astros" viešbučiu, bet rekonstruojant gatvę ji buvo panaikinta. Tada buvo aiškinama, kad ši stotelė nebuvo labai apkrauta. Tačiau manau, kad Pilies gatvėje stotelė turėtų būti", - teigia "Klaipėdos keleivinio transporto" vadovas.

Tokiai minčiai yra pritarusi ir savivaldybės Saugaus eismo komisija. Planuojama, kad stotelė turėtų būti įrengta kiek tolėliau Pilies ir Žvejų gatvių sankryžos, už maždaug 150 metrų nuo jos, ties Pilies uosteliu.

"Idealiausia būtų, kad stotelei būta įrengta įvaža - taip nebūtų trukdoma eismo srautams. Tačiau toks sprendimas būtų gana brangus. Perspektyvoje numatyta Pilies gatvės rekonstrukcija, gal tada ta stotelė ir atsirastų. Kol kas jokio konkretumo dėl tikslios datos nėra", - sako G. Neniškis.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder