Naujam automobiliui senas leidimas netinka

Naujam automobiliui senas leidimas netinka

Turint lengvatinį metinį leidimą statyti transporto priemonę apmokestintose zonose geriau nesugalvoti pakeisti automobilio nauju, nes tai gali būti nuostolinga. Kol bus pagamintas naujas leidimas, senasis naujam automobiliui negalioja.

Klaipėdietė Rasa naują automobilį įsigijo balandžio 1-ąją. Nors ji ir turėjo dar iki balandžio 16 d. galiojantį lengvatinį stovėjimo leidimą, suskubo išsiimti naujo. Deja, baudos išvengti nepavyko.

Kadangi lengvatinis leidimas išduodamas per 5 darbo dienas, normalu, kad vos tik įsigijus automobilį tą pačią dieną neįmanoma turėti naujo leidimo. Tad nieko blogo nepagalvojusi, moteris už naujojo automobilio stiklo užkišo tebegaliojantį leidimą senajai transporto priemonei.

Nepaisant to, kad tiek senasis, tiek naujasis automobilis tos pačios markės, kontrolierių būta akylų. Išėjusi iš darbo Rasa rado už valytuvo užkištą baudos kvitą.

"Jaučiuosi neteisingai nubausta. Juk aš laukiu, kol man bus išduotas naujas leidimas. Senojo galiojimas dar nepasibaigęs, tai kodėl aš turiu papildomai mokėti už stovėjimą, jei jau esu sumokėjusi?" - klausia klaipėdietė.

Moteris svarstė, kad su panašia problema gali susidurti ir tie žmonės, kurie patenka į avariją ir, kol leidimą turintis automobilis tvarkomas, yra priversti naudotis pakaitine transporto priemone.

Miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus priminė, kad, pagal galiojančią tvarką, leidimas išduodamas konkrečiam automobiliui, o ne asmeniui.

"Tiesiog keičiant automobilį reikėtų operatyviau pasirūpinti nauju leidimu. Taip pat tokiais atvejais reikėtų už lango bent jau užkišti prašymo išduoti leidimą kopiją. Bent jau anksčiau kontrolieriai į tai atsižvelgdavo. Tiesa, nežinau, kaip yra dabar", - sakė R. Mockus.

Pasak Rasos, savivaldybės darbuotojos neinformavo, kad jai reikėtų pasidaryti prašymo kopiją. Kita vertus, esą niekas negali garantuoti, jog kontrolieriai atsižvelgs, jog vyksta leidimo išdavimo procedūra.

"Tvarka paprasta: nėra leidimo konkrečiam automobiliui - reikia mokėti už stovėjimą", - toks buvo formalus VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" vadovo Gintaro Neniškio atsakymas.

Tačiau esą kontrolieriai vadovaujasi ir žmoniškumo kriterijais - jei už stiklo yra užkišta pažyma, kad šiuo metu vyksta leidimų keitimo procesas, į tai atsižvelgiama.

"Žinoma, jei terminas, kada buvo pradėta procedūra, nėra 1-2 mėnesiai, nes būna ir tokių atvejų", - šypsojosi G. Neniškis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder