Motociklininkų ir gyventojų konfliktą užasfaltuos

Motociklininkų ir gyventojų konfliktą užasfaltuos

Ar po uostamiesčio Sportininkų gatvės rajono asfaltu bus užkastas motociklininkų ir vietos gyventojų karo kirvis, turėtų paaiškėti jau šiais metais. Klaipėdos miesto savivaldybė rudenį ketina išasfaltuoti ir sutvarkyti dalį Stadiono gatvės, kurios žvyru jau trečią sezoną priversti važiuoti motociklininkai, norintys patekti į savo klubą. O šiandien sezono atidarymą švęsiantys baikeriai jaučiasi diskriminuojami.

2013 metais motociklininkams buvo uždrausta važiuoti Sportininkų, Pušyno ir Viršutine gatvėmis. Jų eismas nukreiptas palei geležinkelį einančiu žvyrkeliu - Stadiono gatve. Tokiu Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisijos sprendimu buvo patenkintas Sportininkų gatvės rajono gyventojų pageidavimas, kad motociklininkai, kurių klubas "Chimeras MC", įsikūręs Viršutinėje gatvėje 32, netrikdytų ramybės.

Galių nedemonstruoja

Prekybos uosto seniūnaitis Ruslanas Schneiderat, kuris atstovauja Sportininkų rajono gyventojams, įsivyravusia ramybe džiaugiasi.

"Vienas kitas baikeris pravažiuoja, nepaisydamas draudžiančių ženklų, tačiau motociklų galių jau niekas nedemonstruoja mums po langais, kaip buvo anksčiau. Atrodo, jog ir patys motociklininkai pagaliau suprato, kad su kaimynais reikia elgtis kaip su namiškiais", - sakė vyras, gyvenantis tiesiai priešais motociklininkų klubo teritoriją.

Jaučiasi diskriminuojami

"Motociklininkai - diskriminuojami. Stadiono gatvė, kuria esame priversti važiuoti, kad pasiektume klubą, yra nepatogi ir nesaugi motociklų eismui. Į šią gatvę įsukti galima tik nuo stoties pusės, iš uosto pusės važiuojant apsisukti galima tik sankryžoje prie geležinkelio stoties. Kaip tai paaiškinti iš užsienio atvykusiems svečiams?

70 proc. motociklų pritaikyti važiuoti tik plentu. Dėl prasto motociklų padangų sukibimo su žvyrkeliu Stadiono gatvėje jie tiesiog virsta.

Mūsų klubas yra atviras visiems motociklininkams, tai mūsų susitikimų vieta, remonto dirbtuvės, čia priimame ir užsieniečius, tačiau net savi klubo nariai vis rečiau čia lankosi. Savo klube nešvenčiame sezono atidarymo, neplanuojame ir kitų renginių šią vasarą", - sakė "Chimeras" lyderis Kęstutis Kuzminskas.

Motociklininkai siūlė kompromisą, kad šalia jų eismą draudžiančių ženklų būtų parašytos valandos.

"Mes sutinkame, jog motociklai negali drumsti gyventojų ramybės poilsio valandomis, tačiau kodėl negalime asfaltuotomis gatvėmis važiuoti į klubo patalpas darbo dienomis darbo laiku?" - piktinosi K. Kuzminskas.

Draudimas - neteisėtas?

Siekdami apginti savo teises, motociklininkai kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą, tačiau teisėjai šio skundo net nepriėmė motyvuodami tuo, kad draudimas įsigaliojo Saugaus eismo komisijos nutarimu, o šios komisijos nutarimai yra tik rekomendacinio pobūdžio ir negali būti traktuojami kaip dokumentas.

Klaipėdos motociklininkų teisėms atstovaujantis advokatas Remigijus Bukėnas paprašė, kad Savivaldybė pateiktų dokumentus, kuriais vadovaujantis buvo pastatyti motociklų eismą draudžiantys ženklai Sportininkų rajone.

"Paprašiau Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymo ir Saugaus eismo komisijos protokolų, tačiau gavau tik Saugaus eismo komisijos protokolo išrašą, kuriame ta komisija nutaria, kad motociklininkų eismas Sportininkų, Pušyno ir Viršutine gatve draudžiamas. Nepažymėta, kad nutarimas yra rekomendacija.

Nei protokolų, nei Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymo negavau. Gal jo ir nebuvo? Tuomet kyla klausimas - ar draudžiamieji ženklai pastatyti teisėtai? Ketiname tai išsiaiškinti. Ruošiame dokumentus, kad būtų pripažinta, jog draudžiamieji ženklai pastatyti neteisėtai", - sakė R. Bukėnas.

Advokatas nesupranta, kodėl senamiestyje, Tiltų gatvėje, motociklininkų eismas leidžiamas, o Sportininkų gatvėje, kuri patogiausia pasiekti motociklininkų klubą ir nepriklauso mieste patvirtintoms ramybės zonoms, draudžiamas.

"Manau, kad tokie sprendimai paneigia pamatinius principus dėl nevyriausybinių organizacijų veiklos skatinimo", - teigė jis.

Asfaltuos Stadiono gatvę

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas tikisi, kad motociklininkų problemos bus išspręstos jau šiais metais išasfaltavus ir sutvarkius jų klubo link vedančią Stadiono gatvės atkarpą.

"Stadiono gatve naudojasi ne tik motociklininkai, bet ir administracinio pastato, kuriame įsikūrusios kelios įstaigos, darbuotojai. Iki šio pastato planuojama gatvę išasfaltuoti, nutiesti pėsčiųjų taką, vienoje jos pusėje įrengti nuotekų komunikacijas.

Šiuo metu yra perkamos gatvės projektavimo darbų paslaugos. Tikimės, kad vėlų rudenį darbai jau bus padaryti", - sakė V. Švedas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder