Mokamas stovėjimas: tvarka pakeista

Mokamas stovėjimas: tvarka pakeista

Ketvirtadienį uostamiesčio Taryba patvirtino naujas nuo kovo 1-osios šalies mastu įsigaliojusias taisyklės, pagal kurias už tai, kad vairuotojas nesusimokėjo už stovėjimą mokamose zonose, nebeblokuojami mašinų ratai, užtenka tik nufotografuoti pažeidėją.

Vietinę rinkliavą uostamiestyje administruojančios VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" darbuotojai kol kas tik fotografavo ir neturėjo teisės ant automobilio priekinio stiklo užklijuoti apie pažeidimą bylojančios pranešimo.

Dabar, Tarybai įvykdžius formalumą, prievaizdai jau galės informuoti lapeliais pažeidėjus apie užfiksuotą faktą.

Pagal naują tvarką administracinių teisės pažeidimų bylas pradėti ir skirti nuobaudas gali tik savivaldybės administracijos direktoriaus įgalioti tarnautojai.

"Įstaigos kontrolieriai, nustatę, kad automobilio vairuotojas nesumokėjo rinkliavos arba yra pasibaigęs automobilio stovėjimo laikas, nufotografuos transporto priemones, surašys nustatytos formos patikrinimo aktą ir visą medžiagą perduos savivaldybės administracijai administracinių teisės pažeidimų protokolui surašyti ir sprendimui priimti", - dėstoma Tarybos sprendimo projekte.

Tačiau įtvirtinus naują sistemą reikės ir papildomų etatų.

Dokumente rašoma, kad tuo atveju, jeigu savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos poskyriui nebus skirta pareigybių iš vidinių rezervų arba nebus suteikti įgaliojimai ir kitų padalinių valstybės tarnautojams surašyti protokolus, nagrinėti ir priimti nutarimus, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijai reikės 5 naujų valstybės tarnautojų.

Už Vietinės rinkliavos nuostatų pažeidimą pagal numatyta bauda nuo 80 iki 140 Lt.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder