"Mitsubishi Motors" akcijų vertė vėl krenta iki naujų žemumų

"Mitsubishi Motors" akcijų vertė vėl krenta iki naujų žemumų

Japonijos automobilių gamybos milžinės "Mitsubishi" akcijos penktadienio prekyboje atpigo 13,5 proc. ir priartėjo prie 504 jenų už akciją, informuoja BBC.

JAV automobilių bendrovė akcijos krenta jau trečia diena iš eilės, nuo trečiadienio, kai buvo paskelbta, esą bendrovė falsifikavusi degalų sąnaudų duomenis daugiau nei 600 tūkst. automobilių, parduotų Japonijoje. Ketvirtadienį Japonijos valdžia atliko kratas būstinėje Tokijuje ir bendrovės tyrimų centre ir dabar reikalauja, kad bendrovė artimiausiomis savaitėmis pateiktų išsamią ataskaitą. "Mitsubishi" akcijos šiuo metu yra 40 proc. pigesnės nei iki pranešimų apie kai kurių modelių techninių rodiklių falsifikavimą.

Japonijos elektronikos milžinės "Sony" akcijos penktadienį atpigo 1,7 proc. Bendrovė beveik 10 proc. sumažino savo ankstesnę 2016 m. pelno prognozę, daugiausia dėl vienkartinių mokesčių. Kitą savaitę "Sony" pateiks savo finansinių rezultatų ataskaitą.

Japonijos "Nikkei" indeksas ankstyvoje penktadienio prekyboje kilstelėjo 1,2 proc., iki 17572,49 punkto.

Bet kitose Azijos rinkose pastebimas akcijų vertės nuosmukis. Pietų Korėjos akcijų indeksas "Kospi" smuko 0,33 proc., iki 2015,49 punkto. Australijos akcijų indeksas "S&P/ASX 200" savaitę baigė 0,69 proc. smukimu ir siekė 5236,39 punkto. Kinijos akcijų indeksas "Shanghai Composite" nukrito 0,38 proc., iki 2940,96 punkto. Honkongo "Hang Seng" indeksas smuko 0,9 proc., iki 21422,99 punkto.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder