"Mitsubishi" atšaukia 14,7 tūkst. elektromobilių dėl problemų stabdžių sistemoje

"Mitsubishi" atšaukia 14,7 tūkst. elektromobilių dėl problemų stabdžių sistemoje

"Mitsubishi Motors Corp" atstovai pranešė, kad atšauks apie 14,7 tūkst. elektromobilių "i-MiEV" dėl stabdymo problemos, būdingos elektros varikliu varomiems automobiliams. Tai vienas didžiausių naujos kartos ekologiškų automobilių atšaukimų, praneša agentūra "Reuters".

"Mitsubishi" elektromobilių atšaukimas yra mažas, palyginti su tradicinių transporto priemonių atšaukimais, kurie jau siekia milijonus. Tiesa, šis atšaukimas sudaro beveik pusę įmonės elektra varomų priemonių produkcijos.

Elektrinės transporto priemonės sunkiai skverbiasi į automobilių rinką, nepaisant didelių Barako Obamos (Barack Obama) administracijos postūmių siekiant padidinti pardavimus. Žalieji automobiliai dažnai nepateisina vartotojų lūkesčių. Ypač nuvilia atstumas, kurį jie gali nuvažiuoti.

"Problemų kelia tik viena sistemos dalis, todėl problema nėra didelė. Jau aptiktos problemos priežastys ir nebuvo jokių nelaimingų atsitikimų. Negalime sakyti, kad visos elektra varomos transporto priemonės yra netinkamos naudojimui. Vis dėlto problemų kelia stabdys, viena svarbiausių saugos dalių, vadinasi, "Mitsubishi Motors" produkcijos kokybė tikrinama nepakankamai", - sakė vyresnysis "Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities" analitikas Tokijuje Tacuo Jošida (Tatsuo Yoshida).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder