"Mitsubishi" akcijų vertė kyla po pranešimų apie kompensacijas klientams

"Mitsubishi" akcijų vertė kyla po pranešimų apie kompensacijas klientams

Japonijos automobilių gamintojos "Mitsubishi Motors" akcijų vertė antradienį pakilo, nes žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, esą bendrovė kompensuos savo klientams patirtus nuostolius dėl kilusio "kuro skandalo". Apie tai praneša BBC.

Pripažinusios klastojus automobilių ekonomiškumo rodiklius ir skandalo centre atsidūrusios įmonės vertybinių popierių kaina po vietos žiniasklaidos pranešimų kilstelėjo 3,6 procento.

Skandalo pradžioje "Mitsubishi Motors" akcijų vertė buvo smukusi daugiau kaip 50 procentų. Japonijos akcijų indekso "Nikkei 225" pozicija antradienį išaugo 0,5 proc. ir pasiekė 16299,54 punkto.

Kitos japonų įmonės "Takata" akcijų vertė sumenko 8,2 proc. po to, kai šalies žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, esą jos gaminamoms techniškai netinkamoms oro pagalvių sistemoms pakeisti gali iš rinkų papildomai būti atšaukti dar 7 mln. automobilių. Pirmadienį "Takata" taip pat pranešė per fiskalinius savo metus iki kovo pabaigos greičiausiai patirsianti nuostolių, susidarysiančių dėl išaugusių atšaukimų išlaidų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder