"Maršrutkėms" sugrįžti nepavyko

"Maršrutkėms" sugrįžti nepavyko

Maršrutais, kurie vėliau buvo panaikinti, keleivius vežusių verslininkų pirmasis bandymas įrodyti miesto valdžios neteisėtus veiksmus žlugo.

2-uoju ir 7-uoju numeriu pažymėtais maršrutiniais taksi keleivius vežusios įmonės "Leolora" ir "Septintukai" savivaldybei pirštinę metė po to, kai su jomis praėjusių metų rugsėjį buvo nutrauktos ir nepratęstos sutartys, o maršrutai - panaikinti.

Verslininkų manymu, toks sprendimas priimtas nepagrįstai, neatsižvelgus į vežėjų bei keleivių nuomonę, o tik į VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" siūlymą. Be to, vežėjai įžvelgė kai kurių teisės aktų pažeidimus. Jie reikalavo, kad sutartys būtų pratęstos ir jie toliau galėtų tęsti savo veiklą.

"Juk keleiviai dabar patiria nepatogumų, įmonės bankrutuoja, darbo neteko žmonės - vairuotojai. Klaipėdos mastu tie keli bedarbiai gal ir nėra daug, bet kai kurie iš jų buvo vieninteliai šeimų maitintojai", - sakė vienos iš bendrovių atstovas.

Tuo tarpu savivaldybė ir "Klaipėdos keleivinis transportas" teisme laikėsi ankstesnės pozicijos - įstaigos priminė, kad dar iki sutarčių nutraukimo buvo patvirtinta maršrutinių mikroautobusų integravimo į bendrą sistemą tvarka, kuri atitinka ir miesto ateities strateginius planus.

Vežėjai taip pat priekaištavo, kad integracijos kriterijai yra neaiškūs.

Vis dėlto Klaipėdos apygardos administraciniame teisme įmonių savininkams nepavyko įrodyti savo tiesų - jų skundas atmestas. Per dvi savaites šią nutartį dar galima apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder