Lietuvos pašonėje gimsta gigantas

Lietuvos pašonėje gimsta gigantas

Lietuvoje jau ne vienerius metus svajojama, kaip būtų gerai, jei į šalį pavyktų prisivilioti bent vieną automobilių pramonės milžiną ir šis čia pastatytų gamyklą. Tuo metu mūsų šalies pašonėje ne svajojama, o dirbama.

Rusijos bendrovė "Avtotor Holding" ir Kanados automobilių dalių gamintojo "Magna International" padalinys Europoje pasirašė sutartį, kuria numatomas vadinamojo automobilių klasterio steigimas Kaliningrado srityje.

Pirmosios naujų automobilių surinkimo linijos čia turėtų pradėti veikti 2016 metais. Iš viso netoli Kaliningrado ketinama pastatyti net 21 naują gamyklą. 6 jų gamintų pačius automobilius, o likusios 15 - jų detales bei mazgus, kuriuos būtų galima tiekti gamintojams ir kituose Rusijos regionuose bei eksportuoti į užsienį.

Investicijos į šį projektą siektų apie 120 mlrd. rublių, ir jos atsipirktų per 7 metus. Tikimasi, jog klasterio, kuris visu pajėgumu turėtų pradėti veikti iki 2018-ųjų, gamybos apimtys sieks ne mažiau 250 tūkst. naujų automobilių per metus. Kasmetinės produkcijos vertė - per 670 mlrd. rublių.

Projektas Kaliningrado regione sukurtų net 20 tūkstančių naujų darbo vietų. Maža to - klasterio dalimi turėtų tapti ir naujas konteinerių terminalas uoste bei 50 tūkst. žmonių skirtas naujas gyvenamasis kvartalas (šiai projekto daliai ketinama skirti 500 mln. eurų).

Šiuo metu "Avtotor" per metus pagamina apie 220 tūkst. įvairių vakarietiškų markių (BMW, "Kia", "Opel", "Chevrolet" ir kitų) automobilių, iš viso - 30 modelių.

Pavyzdžiui, Kaliningrade gaminami 3, 5 ir 7 serijos BMW sedanai bei X1, X3, X5 ir X6 visureigiai. Ateityje ši gama bus papildyta 1-osios serijos modeliu ir "Mini" automobiliais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder