Lietuvoje debiutuoja naujasis "Mitsubishi ASX“ kompaktinis visureigis

Lietuvoje debiutuoja naujasis "Mitsubishi ASX“ kompaktinis visureigis

Šiemet 80-ąjį kartą rengtoje tarptautinėje Ženevos automobilių parodoje "Mitsubishi Motors Corporation“ pristatė naujieną – kompaktinį krosoverį ASX. O šį rugsėjį naująjį modelį jau galima išbandyti Lietuvoje.

Tai - globalus automobilis, skirtas viso pasaulio rinkoms. Vasario mėnesį Japonijoje pristatytas modelis (Japonijoje vadinamas RVR) prekyboje Europos autosalonuose pasirodė vasaros pradžioje.

Trumpinys ASX reiškia tris kryptis, kurias atspindi naujasis modelis: aktyvus, sumanus, (X) visureigis (angl. k. Active Smart (X)crossover).

Anot gamintojų, ASX apjungia "Lancer“ elgseną kelyje, aukštą "Outlander“ vairavimo poziciją bei išmaniąją AWC ("Electronically Controlled 4 Wheel Drive“) sistemą.

Nors naujasis ASX sukurtas naudojant "Outlander“ 2,67 m ratų bazę, jis yra trumpesnis, bet važiuoklė iš esmės yra ta pati, tik sukurta mažesniam ir lengvesniam automobiliui.

Automobilyje montuojamas visiškai aliumininis MIVEC DOHC 16v 4 cilindrų turbodyzelinis variklis, Variklis turi naują kintamos geometrijos turbiną. Technologine prasme, tai pirmasis lengvasis automobilis pasaulyje, turintis dyzelinį variklį su kintamu vožtuvų fazių reguliavimo sistema. Ši technologija anksčiau buvo taikoma tik benzininiams varikliams.

Klientams, ieškantiems benzininės alternatyvos, ASX siūlomas su nauju 1,6 DOHC 16v MIVEC varikliu.

Standartinės įrangos sąraše yra radijo CD grotuvas su MP3 funkcija, oro kondicionierius, 7 saugos oro pagalvės, aktyvi stabilumo kontrolės bei praslydimo kontrolės sistema ir kt. įranga.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder