Liepų gatvėje - kitokia sankryža

Liepų gatvėje - kitokia sankryža

Klaipėdoje ketinama statyti naują statybinių medžiagų centrą. Teritorijos valdytojai žada, kad planuojamoje vietoje eismo sąlygos miestiečiams nepablogės.

Vadinamajame uostamiesčio rytiniame pramonės rajone, t. y. Liepų gatvėje, nemažą teritoriją valdanti nekilnojamojo turto projektų vystymu besiverčianti bendrovė "Memel Invest" ketina statyti 10-11 tūkst. kv. metrų ploto prekybos centrą.

Šiuo metu teritorijoje Liepų g. 81 stovi seni sovietinių laikų sandėliai. Dabar, remiantis Klaipėdos miesto bendruoju planu, rengiama šios vietos konversija iš pramonės ir sandėliavimo į komercinės ir kitos paskirties teritoriją.

Plote tarp Šiaurės prospekto ir Garažų gatvės prekybos centrą su automobilių stovėjimo aikštele statyti ketinanti bendrovė paprašė miesto Savivaldybės Saugaus eismo komisijos leisti rekonstruoti šviesoforu reguliuojamą Liepų ir Garažų gatvių sankryžą. Iš trišalės ji virstų keturšale.

"Memel Invest" atstovės Jūratės Andrijauskienės teigimu, tai būtina norint užtikrinti sklandų patekimą į būsimo prekybos centro teritoriją bei saugų eismą pačioje sankryžoje. Tiesa, numatomas ir papildomas įvažiavimas iš Pievų gatvės, bet pagrindiniais "vartais" turėtų būti būtent minima sankryža.

Pažadėta, kad viskas bus daroma atsižvelgiant į eismo saugumo reikalavimus. Posūkiui į prekybos centro aikštelę tiek iš kairės, tiek iš dešinės pusės Liepų gatvėje bus atskiros eismo juostos, tad sukantieji bendram automobilių srautui netrukdys.

Be to, J. Andrijauskienė patikino, kad bus atsižvelgta į Kelių policijos prašymą rekonstruotos sankryžos šviesoforus sinchronizuoti su netoliese esančios Liepų gatvės ir Šiaurės prospekto sankryžos šviesoforais, kad Liepų gatvėje būtų užtikrintas "žaliosios bangos" principas.

Kol kas neaišku, kokią įtaką tai turės iš savo garažų Garažų gatvėje išvažiuojančiam UAB Klaipėdos autobusų parko transportui - šiuo metu čia veikia jutiklis, automatiškai įjungiantis žalią šviesą į Liepų gatvę sukantiems autobusams.

"Vakarų ekspreso" žiniomis, "Memel Invest" planuojamas centras specializuosis statybinių medžiagų prekybos srityje. Tiesa, galutinė sutartis su investuotojais dar nepasirašyta, tad įmonės atstovai smulkesnės informacijos apie būsimą objektą neatskleidė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder