Liepų gatvė: problemą išspręs sugedęs šviesoforas?

Liepų gatvė: problemą išspręs sugedęs šviesoforas?

Gali būti, kad savaitgalį netikėtai sustreikavęs šviesoforas Liepų ir Artojo gatvių sankryžoje išsprendė ties miesto riba esančio Paupių kvartalo gyventojų sunkumus.

VE.lt jau rašė, jog uždarius dalį Joniškės gatvės rekonstrukcijai smarkiai padidėjo automobilių srautai Liepų gatvėje. Problemos kilo Klemiškės gatvės rajono ir Paupių gyventojams, kurie, norėdami patekti į miesto centrą, dėl didelio intensyvumo eismo piko valandomis nebegali pasukti kairėn, į Liepų gatvę. Sunkumų iškyla ir iš čia esančios galinės stotelės išvažiuojant maršrutiniams autobusams.

Šiandien šį klausimą spręsti susirinkę savivaldybės, Kelių policijos biuro atstovai ir komunalininkai pastebėjo, kad pirmadienio rytą nesklandumų Liepų gatvėje nebebuvo. Spėta, jog kamšiai sumažėjo dėl to, kad dar šeštadienį sustreikavo Liepų ir Artojo gatvių sankryžos šviesoforas, ėmęs veikti budinčiu geltono signalo režimu ir važiuojantiesiems Liepų gatve leidęs šią sankryžą įveikti nesustojant.

Tad imta svarstyti, ar tokio režimo nepalikus ilgesniam laikui, kol baigsis Joniškės gatvės rekonstrukcija. Tiesa, konstatuota, jog sunkumų gali kilti tiems vairuotojams, kurie norės iš Artojo gatvės pasukti miesto centro link, tačiau priminta, kad jiems patekti į Liepų gatvę galima užvažiuojant ant Mokyklos gatvės viaduko ir vėl nuvažiuojant nuo jo dešinėn.

Suremontuoti minėtam šviesoforui bendrovei "Gatvių apšvietimas" prireiks kelių dienų, tad jos ir parodys, ar gedimas išties gali padėti sureguliuoti srautus Liepų gatvėje.

Tačiau įmonės atstovų paprašyta apsvarstyti kitą Paupių gyventojų problemos sprendimo būdą - laikinai (iki Joniškės gatvės rekonstrukcijos pabaigos) įrengti šviesoforus Liepų gatvės sankryžoje su Jaunystės gatve.

Kol kas visiškai neaišku, kiek tai kainuotų. Esą tam reikėtų ir tvirtinimo konstrukcijų, ir naujų šviesoforų (gal net šešių), o jų pirkimas dėl viešųjų procedūrų užtruktų ilgai. Tiesa, prisiminta, kad galima "pasiskolinti" šviesoforus iš kitų vietų, kur jie yra visiškai nereikalingi, pavyzdžiui, Jūrininkų prospekto ir Šilutės plento sankryžos ar iš Naujosios Uosto gatvės sankryžos su įvažiavimo keliu į KLASCO įmonę.

Šią savaitę gavus "Gatvių apšvietimo" išvadas ir bus sprendžiama, kaip suvaldyti padidėjusius eismo srautus Liepų gatvėje. Tam yra dar pora teorinių galimybių, pavyzdžiui, keisti ar ilginti šviesoforo fazes sankryžoje su Šiaurės prospektu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder