"Klaipėdos regiono keliai": prisisekime saugos diržus

"Klaipėdos regiono keliai": prisisekime saugos diržus

Pirmosiomis rugsėjo dienomis valstybinė įmonė "Klaipėdos regiono keliai" tradiciškai surengė dvi saugaus eismo akcijas, kurios sulaukė nemažo klaipėdiečių susidomėjimo. Šia švietėjiška veikla, kurios tikslas - mokyti vaikus ir suaugusiuosius saugaus eismo įgūdžių, įmonė užsiima jau ne vienerius metus.

Tradiciškai saugaus eismo akcijos rengiamos prieš mokslo metų pradžią. Į mokyklas pasipila vaikai - svarbu juos išmokyti saugiai keliauti į mokyklą ir atgal namo.

"Vaikų saugumas kelyje labai priklauso nuo suaugusiųjų požiūrio į saugų eismą, vairuotojų atsakingumo, supratimo, kad rugsėjo mėnesį po atostogų išsiblaškę vaikai gali sukelti avarines situacijas.

Kad būtume saugūs kelyje, regis, reikia labai nedaug - gerai pagalvoti apie atsakomybę už save ir kitus prieš sėdant prie vairo ar einant keliu, per pėsčiųjų perėjas", - sakė "Klaipėdos regiono kelių" įmonės Saugaus eismo ir kelių priežiūros skyriaus vyresnysis specialistas Gintaras Ramanauskas.

Išbandė imituotas avarines situacijas

Rugsėjo 1-ąją "Klaipėdos regiono keliai" pakvietė klaipėdiečius apsilankyti prie Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios surengtuose parodomuosiuose mokymuose "Prisisekime saugos diržus".

POPULIARU. "Klaipėdos regiono kelių" saugaus eismo akcijos kasmet sulaukia didelio klaipėdiečių susidomėjimo.

Kelias valandas klaipėdiečiai galėjo išbandyti saugos diržų efektyvumo ir automobilio apsivertimo imitavimo įrenginius, visi atėjusieji gavo atšvaitų, specialios literatūros apie saugų eismą.

"Diržai yra viena svarbiausių priemonių eismo saugai gerinti. Tai ypač aktualu gyvenvietėse ir miestuose, nes daug eismo nelaimių įvyksta, kai nesilaikoma saugaus atstumo.

Nors daug kalbama apie tai, kaip svarbu važiuojant užsisegti diržus, yra vairuotojų, kurie to nepaiso.

Tad mūsų akcijos metu kiekvienas gali įsitikinti, kaip žmogų išties apsaugo diržai 30 km per valandą greičiu važiuojančiai mašinai atsitrenkus į kliūtį ar jai apsivertus", - sakė G. Ramanauskas.

ĮSPŪDIS. Avariją imituojančio įrenginio dėka klaipėdiečiai patys galėjo įsitikinti, kaip efektyviai saugos diržas apsaugo žmones mašinai atsitrenkus į kliūtį. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Šių eismo įvykių imitavimo įrenginius panoro išbandyti daugelis.


"Nesitikėjau, kad galima trenktis su tokia jėga, diržas tikrai būtinas. O verstis su mašina buvo baisoka, nenorėčiau to patirti iš tikrųjų", - įspūdžiais dalijosi studentas Martynas, atėjęs čia su keliais bendraamžiais.

Pasak akcijos iniciatorių, visi automobilių gamintojai akcentuoja, kad saugos diržai yra pagrindinė saugos priemonė, o įvairios elektroninės sistemos, oro pagalvės ir kitokios naujovės yra tik priedas prie saugos diržų.

"Labai gerai vertiname ir palaikome tokias saugaus eismo akcijas.

AKCIJA. Mokslo metų pradžios proga "Klaipėdos regiono kelių" įmonė kartu su Kelių policija dalyvavo saugaus eismo akcijoje, kurios metu buvo dalijami atšvaitai, šviesą atspindinčios kepuraitės, knygelės apie saugų eisma.

Reikia visiems mokytis būti atsargesniems gatvėje, vairuotojams laikytis saugaus greičio ir atstumo, paisyti kelio ženklų, nes jie tikrai ne be reikalo statomi.

Juk pagal avaringumą mūsų šalis užima vieną iš paskutiniųjų vietų Europos Sąjungoje", - sakė Šv. Juozapo Darbininko bažnyčios parapijos klebonas Vladas Gedgaudas.

Rugsėjo antrąją "Klaipėdos regiono keliai" vėl dalyvavo nuotaikingoje saugaus eismo akcijoje, surengtoje prekybos ir pramogų centre "Akropolis" kartu su kelių policija.

Vaikams buvo dalijami atšvaitai, šviesą atspindinčios kepuraitės, knygelės apie saugų eismą.

Atšvaitai - pėstiesiems ir dviratininkams

"Klaipėdos regiono keliai" ne tik rengia akcijas, bet ir investuoja į ilgalaikes saugaus eismo priemones.

"Šiais metais prie mokyklų ir kitų žmonių traukos objektų įrengėme nemažai greičio mažinimo kalnelių bei iškiliųjų pėsčiųjų perėjų, nes tai bene viena iš efektyviausių priemonių priverstinai mažinti važiavimo greitį.

Įmonė įrengė naujų ir rekonstravo didelę dalį jau susidėvėjusių pėsčiųjų ir dviračių takų", - sakė G. Ramanauskas.

Teigiama, kad pagrindinės avarijų priežastys yra vairuotojų neatsakingumas, kada viršijamas leistinas greitis, pavojingai manevruojama, kalbama telefonais ar net vairuojama apsvaigus.

Skaudžių eismo įvykių patiria dviratininkai ir pėstieji.

"Sužalojimo ar net žūties nepašviestuose kelio ruožuose galima išvengti visiems naudojant labai pigią, bet efektyvią priemonę-atšvaitą ar liemenę.

"Klaipėdos regiono keliai" įvairių renginių metu kasmet padovanoja per 8000 atšvaitų ir kitokių priemonių su šviesą atspindinčiais elementais", - teigė įmonės atstovas G. Ramanauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder