Kinija baudžia Vokietijos "Daimler" už manipuliavimą kainomis

Kinija baudžia Vokietijos "Daimler" už manipuliavimą kainomis

Pastaruoju metu užsienio automobilių gamintojai skiria itin daug lėšų savo veiklai Kinijoje, nes tikisi atsiriekti nemažą dalį milžiniškos šalies transporto rinkos. Tiesa, ne visada jų veiksmai vainikuojami sėkme: Kinijos pareigūnai ketvirtadienį skyrė 56,5 mln. JAV dolerių baudą Vokietijos gamintojos "Daimler" padaliniui "Mercedes-Benz" už manipuliavimą kainomis. Šis ieškinys tapo vykdomų platesnio masto veiksmų dėl galimų konkurenciją pažeidžiančių praktikų dalimi, praneša BBC. 

Kainų reguliavimo institucijos pareigūnai nurodo, kad prabangių Vokietijos automobilių gamintoja spaudė vietos tiekėjus nustatyti mažiausią galimą kainą kai kuriems jos gaminamiems automobilių modeliams. 

Kelių milijonų juanių vertės bauda nubausti ir kai kurie Kinijos vietos gamintojai. 

"Mercedes-Benz" atstovai teigia "sutinkantys su tokiu sprendimu ir itin rimtai prisiimantys savo atsakomybę pagal galiojančius teisės aktus". 

"Ėmėmės atitinkamų veiksmų užtikrinti, kad teisinių aktų yra griežtai laikomasi", - nurodo bendrovės atstovai spaudai "Reuters" naujienų agentūrai. 

Kaltinimai Vokietijos automobilių gamintojai "Mercedes-Benz" dėl manipuliavimo atsarginių dalių kainomis jau buvo pateikti ir praėjusiais metais. Oficialiame "Xinhua" naujienų agentūros pranešime rugpjūtį buvo teigiama, kad prabangių automobilių gamybos padalinys, priklausantis vokiečių "Daimler", naudojosi turima atsarginių dalių tiekimo kontrole palankioms kainoms nustatyti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder