Kelių erelius vairuotojai linkę auklėti be policijos pagalbos

Kelių erelius vairuotojai linkę auklėti be policijos pagalbos

Draudikų užsakymu atlikta Lietuvos vairuotojų apklausa atskleidė, jog pamatę Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą vairuotojai linkę pažeidėjus auklėti patys arba išvis nereaguoti. Tik 2 proc. vairuotojų apie pažeidimą praneša policijai.

Remiantis apklausos rezultatais, dažniau nei kas antras vairuotojas kelių eismo taisyklių pažeidėjus drausmina garsiniu signalu, mirksėdami šviesomis arba gestais.

"Patys sudrausminti pažeidėjus labiausiai linkę panevėžiečiai, policijai apie pažeidimą pranešti nepasibodi šiauliečiai, tuo tarpu klaipėdiečiai KET pažeidimus dažniausiai ignoruoja. Vilniuje kas antras vairuotojas pažeidėjus drausmina pats, 4 iš 10 vairuotojų pažeidimą ignoruoja, tuo tarpu į policiją dėl pažeidėjo sudrausminimo kreipiasi 2 proc. vilniečių", - teigė apklausą užsakiusios draudimo bendrovės "ERGO Insurance" Civilinės atsakomybės, nelaimingų atsitikimų, transporto priemonių ir sveikatos draudimo departamento direktorius Audrius Pilčicas.

Jis atkreipė dėmesį, kad patys sudrausminti pažeidėją linkę jaunesnio amžiaus vairuotojai, į policininkus pagalbos kreipiasi 40-49 metų vairuotojai, tuo tarpu vyresnio amžiaus vairuotojai pažeidimus dažniausiai ignoruoja.

Remiantis apklausos duomenimis, vairuotojai policijai skambina tuomet, kai įtaria, kad vairuotojas neblaivus, taip pat, kai įžūliu vairavimu sukelia avarines situacijas arba viršija greitį. O štai informacija apie tokius eismo dalyvių pažeidimus kaip mažamečių vežimas ne jiems skirtose saugos kėdutėse, vairavimas neprisisegus saugos diržų ar kelio ženklų nepaisymas pareigūnus pasiekia retai.

Draudimo bendrovės atstovas atkreipia dėmesį, jog moterys apie pažeidimus policijai praneša rečiau nei vyrai, jos taip pat pažeidėjų drausminti pačios neskuba, dažniau pasirenka pažeidimo ignoravimo taktiką.

"Moterys kiek atlaidesnės nei vyrai avarinių situacijų sukėlimui įžūliu vairavimu. Tačiau jos dažniau policijai praneša apie tokius pažeidimus kaip kelio ženklų dėl sustojimo ar stovėjimo nepaisymas, automobilio statymas ant žolės, mažamečių vežimas ne jiems skirtose saugos kėdutėse, vairavimas be saugos diržų ar kalbėjimas telefonu be laisvų rankų įrangos", - pasakoja A. Pilčicas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder