Kelionė su žiguliais - be pinigų

Kelionė su žiguliais - be pinigų

Vaizdo tinklaraštį kuriantis Andrius Talžūnas ir buvęs projekto "Lietuvos balsas" reporteris Ignas Lelys ryžosi kelionei su "Žiguliu" aplink Lietuvą. Įdomiausia, kad abudu neturėjo nė cento kišenėje.

Kelionės metu jie aplankė ne vieną mokyklą, surengė koncertą, dalyvavo vestuvėse, ralyje, paaukojo vaikų namams pliušinių žaislų. Jaunuoliai vyko į Ukmergę, Šiaulius, Anykščius, Kupiškį, Kelmę, Kretingą, Biržus, Panevėžį, Klaipėdą, Palangą ir Tauragę.

Išlaidas kurui padengė rėmėjai, o patys keliautojai nakvynei ir maistui neturėjo nė cento, tad vaikinai ieškojo geranoriškų žmonių, kurie padėtų tuo pasirūpinti.

Klaipėdoje augęs, čia Vytauto Didžiojo gimnaziją baigęs I. Lelys pasakojo, kad kelionėje nustebino sutiktų žmonių nuoširdumas.

Kaip kilo idėja keliauti be pinigų?

Čia jau antra kelionė, kuriai ryžomės keliauti be pinigų. Pirmoji buvo praėjusių metų lapkritį, kai keliavome autostopu. Buvau Latvijoje ir negalėjau grįžti namo, nes neturėjau paso. Įkėliau instagrame "story" apie šią problemą ir daug žmonių parašė, kad gali man padėti.

Koks buvo šios kelionės tikslas?

Gerai praleisti laiką ir pamatyti, ar žmonės yra nuoširdūs.

Kodėl kelionės draugu pasirinkai Andrių Talžūną?

Tai mūsų abiejų kelionė, mūsų projektas, kuris turi tęstinumą. Jis filmuoja vaizdo įrašus, o aš organizuoju visus reikalus.

Iš kur gavote žiguliukus?

Nusipirkome.

Ką nuveikėte keliaudami?

Ukmergėje apsilankėme mokykloje, Kupiškyje įsibrovėme su gyventojais į apleistą namą. Biržuose buvome apsistoję pas šeimą, kuri pasitiko mus su šaltibarščiais ir bulvėmis. Anykščiuose viešojoje bibliotekoje suorganizavome nemokamą koncertą, į kurį buvome pakvietę Vilių Popendikį iš "Lietuvos balso" nemokamai padainuoti. Kelmėje dalyvavome ralyje, kuriame apsimetę, kad esame iš televizijos, paprašėme, jog mums leistų užvažiuoti su žiguliais ant ralio mašinoms skirtos pakylos. Panevėžyje surinkome nereikalingų pliušinių žaisliukų iš žmonių, mainydami juos į įvairius prizus, ir nuvežėme juos į Panevėžio vaikų namus. Kretingoje iš žmonių gavome skanius pusryčius ir drabužių pasipuošti vestuvėms, kurios vyko Tauragėje. Prisiskynę laukuose gėlių nuvykome į vestuves, kuriose žmonės buvo labai svetingi.

Į vestuves buvote pakviesti iš anksto?

Tai nebuvo suplanuota. Instagrame paklausėme, kas švenčia vestuves, ir taip atsirado porelė. Atvažiavome slaptai vidury ceremonijos su iš žmonių gautais kostiumais ir laukų gėlėmis. Iš pradžių visi pagalvojo, kad esame samdyti žmonės.

Su kokiais sunkumais susidūrėte kelionės metu?

Po 20 kilometrų žiguliukai pradėjo prastai veikti. Nukrito "gazo" trosas ir nebebuvo akceleracijos: teko atidaryti kapotą ir ieškoti troso. Kita problema - surasti gerą nakvynę. Reikėtų viską pradėti ieškoti iš anksčiau. Mes viską darėme per socialinį tinklą "Instagram". Porą valandų reikėdavo palaukti, kol atsirasdavo nakvynė. Labiausiai patiko nakvoti Biržuose, kuriuose mus labai šiltai priėmė.

Kaip reagavo žmonės jus pamatę?

Daugiausia buvo jaunimas, kurie žinodavo, kad keliaujame po Lietuvą. Prie perėjos sustodavome ir iškart visi pribėgdavo ir klausdavo, kuo gali padėti.

Ar ateityje bus dar panašių kelionių?

Žiūrėsime, kaip seksis, kai paleisime vaizdo įrašą, kuris dar ruošiamas. Manau, planuosime kažką, bet gana sudėtinga sugalvoti kažką naujo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder