Kelio į Rusnę estakados projektas: ledai pajudėjo?

Kelio į Rusnę estakados projektas: ledai pajudėjo?

Seimo narys Audrius Endzinas pirmadienį patvirtino, kad estakados potvynio apsemiamame kelyje iš Šilutės į Rusnę projektavimui ir statyboms iš šių metų šalies biudžeto numatyta skirti 5 mln. litų.

Tiksliau, iš taip vadinamos kelių programos, perskirstant jai skirtas lėšas.

Estakados projektavimu ir statybomis rūpinsis Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Estakados projektui gali prireikti iš viso beveik 20 mln. litų. Tačiau A. Endzinas sako esąs įsitikinęs, kad valstybė, kartą jau skyrusi šiam inžineriniam įrenginiui 5 mln. litų, vėliau turėtų rasti išteklių ir tolesnei jo statybai.

Vis dėlto, anot parlamentaro, jeigu kartais iškiltų rimtų problemų dėl Respublikos biudžeto pajamų plano vykdymo, kelio į Rusnę estakados projektas pažadėtų milijonų šiemet gali ir nesulaukti.

2009 metais iš Kelių priežiūros programos estakados techniniam projektui jau buvo skirta 250 tūkst. litų. Tačiau Šilutės rajono savivaldybės administracija, kuriai tuomet buvo patikėta organizuoti projektavimo darbus, už šią pinigų sumą sugebėjo įsigyti tik pradėtą rengti estakados projektą.

Tų pačių metų spalio 30 d. tarp Šilutės rajono savivaldybės administracijos (direktoriaus pareigas tuomet ėjo konservatorius Šarūnas Laužikas) ir UAB "Tiltų ekspertų centras" buvo pasirašyta 800 tūkst. litų vertės estakados projektavimo sutartis. Tačiau Klaipėdos apygardos teismas vėliau nustatė, kad vykdant viešąjį projektavimo darbų pirkimą, buvo nusižengta kelių Viešųjų pirkimų įstatymo straipsnių nuostatoms: savivaldybės administracija parinko netinkamą (neskelbiamų derybų) pirkimo būdą, netinkamai įvertino kai kurių pirkimo dalyvių nustatytus kvalifikacijos reikalavimų kriterijus, padarė kitokių pažeidimų. Todėl 2010–ųjų rugsėjį teismas estakados projektavimo sutartį pripažino negaliojančia.

Ši nutartis buvo apskųsta Apeliaciniam teismui. Tačiau šis paliko galioti Klaipėdos apygardos teismo sprendimą, papildydamas jį nauja nuostata, kad restitucija šiuo atveju netaikytina – tai yra UAB "Tiltų ekspertų centras" nereikėjo grąžinti savivaldybei už projekto rengimą jau sumokėtų 250 tūkst. litų, o savivaldybės administracijai buvo paliktas pradėtas rengti projektas.

Į Klaipėdos apygardos administracinį teismą su civiliniu ieškiniu 2010–ųjų pavasarį kreipėsi Klaipėdos apygardos prokuratūra, gavusi A. Endzino prašymą apginti viešąjį interesą.

"Šilutės ETA žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder