JAV 2015-aisiais buvo parduotas rekordinis automobilių skaičius

JAV 2015-aisiais buvo parduotas rekordinis automobilių skaičius

Jungtinių Valstijų rinkoje praėjusiais metais buvo realizuota rekordiškai daug automobilių. Tokius duomenis pateikia ketvirtadienį paviešinta prekybos transporto priemonėmis 2015 metais JAV statistika.

Anot dokumento, pernai JAV iš viso buvo įsigyta 17,47 mln. lengvųjų ir krovininių automobilių - bendra jų kaina siekė 437 mlrd. JAV dolerių. Tokie duomenys lenkia ankstesnį rekordą - 17,35 mln. automobilių - jis buvo užfiksuotas 2000 metais.

Komentuodami pateiktą statistiką leidinio "The Washington Post" atstovai rašo, kad skaičiai rodo įspūdingą pagerėjimą JAV automobilių gamybos sektoriuje. Vos prieš penkerius metus, t. y. nuo 2008 metų finansų krizės laikų, šios sferos atstovai buvo priversti "kovoti už išgyvenimą". 2009 metais JAV buvo parduota vos 10,4 mln. transporto priemonių.

Daugiausiai automobilių pernai realizavo bendrovė "General Motors" - 3 mln. lengvųjų ir krovininių automobilių. Tai 5 proc. daugiau nei 2014-aisiais. Antroje vietoje pagal pardavimus buvo "Ford" - kiek daugiau nei 2,5 mln. automobilių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder