Japonijos automobilių gamintojų aktyvumas smunka užsitęsus ginčams JAV uostuose

Japonijos automobilių gamintojų aktyvumas smunka užsitęsus ginčams JAV uostuose

Japonijos automobilių gamintojai priversti kai kurias savo gaminių dalis į Jungtinėse Valstijose esančias gamyklas siųsti orlaiviais bei spartinti gamybą, nes užsitęsę JAV valdžios ginčai su Vakarų pakrantėje įsikūrusių uostų darbininkais nejuda iš vietos, praneša "Reuters". 

"Fuji Heavy Industries Ltd" priklausanti "Subaru", laikoma sparčiausiai Jungtinėse Valstijose augančia gamintoja, šią savaitę nurodė turinti atsidėti papildomus 7 mlrd. jenų (60 mln. JAV dolerių) išlaidoms, susidarančioms dėl gabenimo orlaiviais. Sektoriuje kylanti paklausa didina ir kainas. 

"Jau atrodė, kad derybos pajudėjo, tačiau pastarosiomis dienomis jos vėl gana rimtai sulėtėjo", - nurodo "Fuji Heavy" finansų padalinio vadovas Micuru Takahašis (Mitsuru Takahashi). 

Pareigūnas teigia, kad nepradėjus naudotis užsakomaisiais skrydžiais transporto priemonių gamintoja vasario viduryje privalės sustabdyti savo veiklą JAV. "Manau, kad ir kitų padėtis tokia pati", - pridūrė specialistas. 

JAV Vakarų pakrantėje įsikūrusiuose uostuose spalį buvo susidarę rimtų vėlavimų, iš dalies kilusių dėl užsitęsusių derybų tarp darbuotojų ir pervežimo įmonių bei terminalų operatorių atstovų grupės. Vienas iš vyriausiųjų derybininkų šią savaitę įspėjo, kad iki visiško derybų sąstingio liko visai nedaug. Savo ruožtu profesinių sąjungų atstovai dėl sąstingio galimybės ramina: esą valdyba situaciją pervertina tyčia ir sumaištį naudoja kaip derybų taktiką.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder