Jakų žiedas: tobulinimas tęsiasi

Jakų žiedas: tobulinimas tęsiasi

Projektuotojų klaidomis pagarsėjusiame Jakų žiede toliau vyksta tobulinimo darbai.

Neseniai trečioji eismo juosta, vairuotojų vadinta "tarka", tapo tinkama važiavimui, o dabar stengiamasi palengvinti gyvenimą tų automobilininkų, kurie, norėdami įvažiuoti į žiedinę sankryžą nuo Šilutės pusės, priversti laukti ilgoje eilėje.

"Žmonės skundėsi, todėl problemą reikia spręsti. Tą darysime tuo pačiu principu, kaip ir įvažiavimo į žiedą nuo Palangos pusės vietoje - įrengsime antrą eismo juostą. Akivaizdu, kad vienos čia yra per mažai", - darbų esmę paaiškino žiedinę sankryžą prižiūrinčios VĮ "Automagistralė" direktoriaus pavaduotojas ir vyr. inžinierius Kazimieras Eirošius.

Anot jo, abu darbai - ir papildomos juostos nutiesimas, ir jau baigtas trečiosios eismo juostos pačiame žiede išlyginimas - patenka į tą patį projektą. Darbus Lietuvos automobilių kelių direkcijos užsakymu atlieka bendrovė "Kauno tiltai". Jie turėtų būti baigti iki rugsėjo 1-osios.

KOL KAS neaišku, kada bus pradėta į Jakų žiedą ties dabar platinama vieta įsiliejančio kelio Kaunas-Jurbarkas-Šilutė-Klaipėda rekonstrukcija. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Vis dėlto K. Eirošius pusiau juokais, pusiau rimtai sako, kad tuo žiedo tobulinimas gali nesibaigti.

"Dabar lauksime Dovilų ir Jakų gyventojų prašymo nutiesti analogišką papildomą juostą nuo pastarosios gyvenvietės pusės - ten juk irgi susidaro eilė, ypač piko valandomis", - teigė jis.

"Ar čia irgi įrengsite naują eismo juostą?" - "Vakarų ekspresas" paklausė K. Eirošiaus.

"Dabar tikrai nepasakysiu. Aišku tik tiek, kad problemų neliktų, jei būtų įgyvendintas trečiasis Jakų žiedo rekonstrukcijos etapas - atsirastų nuovažos į Šilutės pusę tiek atvažiuojantiems nuo Kauno, tiek nuo Palangos, tiek nuo Klaipėdos pusės", - atsakė valstybės įmonės atstovas.

Deja, artimiausiu metu to nenumatoma - pasak K. Eirošiaus, šiuo metu valstybės prioritetas yra magistralės "Via Baltica" atkarpos tarp Kauno ir sienos su Lenkija rekonstrukcija.

"Kai ji baigsis, tada būtų galima kažko tikėtis, tačiau reikia nepamiršti, kad panašių stambių vykdytinų projektų, kaip ir Jakų žiedo rekonstrukcijos pabaiga, Lietuvoje yra ne vienas. Kam bus skiriami prioritetai, dabar spėlioti sunku", - teigė "Automagistralės" vyr. inžinierius.

Jis pastebėjo ir vieną paradoksą: "Kuo labiau geriname kelius, tuo labiau juose didėja transporto srautai. Kai žmonėms tampa patogu važiuoti, tą jie ima ir daryti, o tada kyla naujos problemos. Taip atsitiko ir su Jakų žiedu - po paskutiniojo rekonstrukcijos etapo automobilių srautai čia išaugo net 50 procentų."

Kol kas neaišku, kada bus pradėta ir į Jakų žiedą ties dabar platinama vieta įsiliejančio kelio Kaunas-Jurbarkas-Šilutė-Klaipėda rekonstrukcija. Jo atkarpa tarp Jakų žiedo ir vadinamosios Šernų sankryžos turėtų tapti keturių eismo juostų, ties įvažiavimu į LEZ'o teritoriją atsirastų dviejų lygių sankryža, tačiau viskas sustojo dėl ginčų su šalia esančių sklypų savininkais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder